Golfclub eindelijk trotse gastheer

21 april 2011 om 00:00 Achtergrond

DOORN - De Doornse Golf Club is, door de komst van het toptenniscentrum van Tjerk Bogtstra, de weg naar betere tijden ingeslagen. De vrouw van de tenniscoach, Charlotte Bogtstra, gaat de horeca in het centrum aan de Mariniersweg exploiteren. En daar profiteren de golfers direct van. Op tweede paasdag wil de Doornse Golf Club laten zien wat het te bieden heeft.

Komst Bogtstra voelt als nieuwe start voor golfers

Tjerk en Charlotte Bogtstra hebben het golf- en racketcentrum aan de Mariniersweg een complete facelift laten ondergaan. Voor de Doornse Golf Club een geschenk uit de hemel. Maya Luttikhuis en Eddy Middleton, allebei lid van de redactiecommissie van de golfclub, kunnen niet wachten om nieuwe leden te werven tijdens de open dag op tweede paasdag. ,,Het vernieuwde centrum, en met name het horecagedeelte, zorgt voor een fantastische uitstraling van de golfclub. Nu kunnen we eindelijk weer leden gaan werven. De komst van de familie Bogtstra naar de Mariniersweg voelt voor de golfclub echt als een nieuwe start”, aldus Middleton.

Voor de horecabaas aan de Mariniersweg, Charlotte Bogtstra, was het logisch om de Doornse golfers te betrekken bij de plannen voor het tenniscentrum. Bogtstra: ,,We zijn direct om de tafel gaan zitten met de golfclub. Ik wilde graag weten welke behoeftes er onder de golfers leefden. Als horeca-exploitant heb ik natuurlijk belang bij een groot aantal gebruikers van de golfbaan. In het begin was er wel wat argwaan vanuit de golfclub. Daarom hebben we ook een gebruikersovereenkomst opgesteld. Daarin is vastgelegd dat we zeven dagen per week open zijn. Dat geeft rust en zorgt voor onderling vertrouwen.”

De argwaan onder de golfers had alles te maken met de vertroebelde verhoudingen met de vorige exploitant van het golf- en racketcentrum. ,,In het verleden moesten we altijd maar afwachten of de horeca open zou zijn. Zo niet, dan moesten we min of meer kamperen als we gingen golfen. Mensen zijn afgehaakt omdat het slecht geregeld was. Het kon dus eigenlijk niet slechter. Na het eerste gesprek met Charlotte wisten we meteen dat het helemaal goed zou komen”, beschrijft Maya Luttikhuis de situatie vanuit het perspectief van de golfers.

Middleton en Luttikhuis zijn enthousiast over de toekomst van de Doornse Golf Club aan de Mariniersweg. Dat enthousiasme willen ze maandag graag overbrengen op golfliefhebbers uit de omgeving. ,,Mensen moeten de sfeer van de club komen proeven. Het is een hele laagdrempelige club. Gezelligheid staat voorop”, typeert Middleton de club. Luttikhuis vult hem aan. ,,De baan is klein maar wel uitdagend, met veel bomen, bunkers, water en korte holes. Bovendien kan je hier, in tegenstelling tot bij andere golfverenigingen, altijd starten aan een rondje, er zijn geen starttijden. Daarnaast organiseren we vaak leuke wedstrijden, ook voor de jeugd. Wij denken dat nieuwe leden de huidige leden weer extra zullen motiveren. Een groter aantal leden zal onze vereniging sterker maken en het bestaansrecht veilig stellen. Samen met de broodnodige sponsors kunnen wij onze vereniging weer nieuw leven in blazen.”

Op tweede paasdag kunnen mensen tussen 12.00 uur en 17.00 uur een paar holes spelen op de 9 holes baan aan de Mariniersweg. Ook afslaan op de driving range is mogelijk tijdens de open dag. De horeca zal ook de hele middag geopend zijn. Tijdens de open dag kunnen mensen korting krijgen op een lessenpakket en een lidmaatschap van de club.

advertentie
advertentie