Nieuw boek van M.P.O. Books

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Over ongeveer een week ligt het nieuwste boek ,,De laatste kans” van M.P.O. Books in de boekhandel. Met deze vijfde politiethriller weet de Doornse schrijver zijn lezers opnieuw te verrassen en in een bloedstollend plot te betrekken. In het boek wordt rechercheur Petersen van het team politiedistrict Heuvelrug geconfronteerd met de dood van Jacques Vermin. Het lijkt er in eerste instantie op dat Vermin een kinderloze man was, die een teruggetrokken leven leidde. Het feit dat hij voor anderen geheim hield dat hij ook op de Utrechtse Heuvelrug een woning had, werpt een heel ander licht op deze zaak.

Heuvelrug centraal in ‘De laatste kans’

door Caro van den Berg

Ontspannen zit schrijver Marco Books aan de koffie op het terras van De Notabelen. Zichtbaar trots is hij op zijn jongste boek, en de gelijktijdige heruitgave en speciale editie van zijn debuutroman ,,Bij verstek veroordeeld”. Vooral voor lezers die de Heuvelrug kennen bieden de boeken van M.P.O. Books iets extra’s. De herkenbare locaties maken dat de bloedstollende gebeurtenissen in de thrillers nog intenser beleefd kunnen worden. ,,In dit boek gaat de relatie tussen Petersen en zijn assistent Ronald Bloem knallen. Dit levert veel spanning op, en zorgt ervoor dat Bloem zijn aandacht niet bij het werk houdt en grote fouten maakt”, licht de schrijver toe.

De laatste kans” speelt zich af rond Maarsbergen en Leersum, met uitstapjes naar Veenendaal, Bennekom, Ermelo en Zeist. De boeken van Books kunnen goed los van elkaar gelezen worden. Toch biedt het lezen van de hele serie iets extra’s. ,,De lezer maakt dan de ontwikkeling van de personages mee, en dat is natuurlijk veel leuker”, aldus de schrijver. De auteur heeft inmiddels een vast lezerspubliek door het gehele land. Naast trouwe fans binnen de Heuvelrug worden zijn werken tot ver over de grenzen gelezen. ,,Gisteren hoorde ik zelfs dat iemand uit Texas mijn boeken leest”.

Over de heruitgave van zijn debuutroman ,,Bij verstek veroordeeld” is de schrijver bijzonder verheugd. ,,Het boek was uitverkocht en er was grote vraag naar. Deze heruitgave gaf mij de gelegenheid wat aanpassingen aan te brengen, waardoor het boek naar mijn idee nog spannender is geworden”. Hij verwacht dat ook de verkoop van deze twee uitgaven goed zal lopen. De vraag naar welk boek zijn voorkeur uitgaat vindt hij lastig. ,,Met mijn debuutalbum heb ik een speciaal gevoel. Maar mijn vaste lezers vinden dat ik met elk boek beter word”.

En terwijl rechercheur Petersen zich verder op deze zaak concentreert en steeds meer duistere kanten van Vermin ontdekt, lopen de wrijvingen tussen hem en zijn assistent Ronald Bloem steeds verder op. En of dat niet genoeg is houdt collega Inge Veenstra zich tegelijkertijd bezig met een kind dat te vondeling werd gelegd. De vraag is of beide zaken met elkaar in verband staan.

,,De laatste kans” wordt uitgebracht door Uitgeverij De Leeskamer en zal als luxe paperback bij de boekhandels of online te koop zijn voor € 17,95. De boeken zullen begin mei in de schappen liggen of te bestellen zijn.

advertentie
advertentie