Afslanken met Bep door ‘Beter Eet Patroon’

14 april 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het is voor velen een wens om af te slanken. 60% is er op de een of andere manier mee bezig. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor wie het nog niet heeft opgegeven en de lekkere maaltijden niet wil afzweren heeft Carisia Bosman-Appelo een concept uitgewerkt met de afkorting Bep: Beter Eet Patroon. Maar ook: Bewegen, Eetgewoonten en Psychologie. Carisia Bosman vertelt over haar missie.

door Jan Meijer

,,Het idee ontstond toen ik na een zwangerschap overgewicht had en van die kilo’s afwilde. De basis voor afslanken ligt in de genoemde drie aspecten. Bewegen: calorieën verbranden en dat kan op heel veel manieren. Een gezonde voeding en een beter eetpatroon: bewuster eten. Mijn ervaring is dat er veel mensen mee bezig zijn en die kan ik helpen via mijn boek ‘Afslanken door een Beter Eet Patroon’. Daarin heb ik letterlijk een stappenplan opgenomen en een 10-wekenprogramma, vol met uitleg, tips, lekkere menu’s - wie eens een dagje wil overslaan kan zet een joker inzetten - en dus bewustwording van de weg waarlangs het afslanken kan plaatsvinden.’’ Het boekje is ontstaan in samenwerking met diëtiste Mirjam Bakker-van Dam. Niet alleen dikke mensen en mensen die zichzelf te zwaar vinden, maar ook voor kinderen met overgewicht heeft Bep aandacht.

Carisia Bosman heeft met haar aanpak de aandacht getrokken van omroep Max en is regelmatig te gast bij ‘Koffiemax’. ,,Je moet dat afslanken niet te drastisch aanpakken. Er moet ‘voldoende hout in de kachel worden gedaan’ om hem brandende te houden. Er werden tien van mijn boeken werden verloot en was er zoveel belangstelling voor, dat de site van Max plat lag. Nu begeleid ik drie dames online met na acht weken heel goede resultaten: een gewichtsafname van 9, 7 en 6 kilo.’’

Carisia Bosman is ervan overtuigd dat ze velen kan helpen. Ze organiseert komende dinsdagen, 19 en 26 april, op Zandweg 23 een gratis informatieavond. ,,Als Bep aanslaat, kan men nog diezelfde avond starten. De kosten (€ 100,-) voor 10 weken online of praktijkbegeleiding vallen onder dieetadvisering en worden door de zorgverzekeraar vergoed. Men moet zich aanmelden via info@bepophetweb.nl.’’ Op de website www.bepophetweb kan men alle informatie terugvinden. Het boek (€ 19,95) is daar ook te bestellen.

advertentie
advertentie