MHCM tegen ‘Dames en Heren in de Dop’

10 maart 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - De spraakmakende reality-serie ‘Dames in de Dop’ is sinds maandag dagelijkse te zien bij RTL 5. In ‘Dames in de Dop’ wordt een groep onaangepaste, losgeslagen meiden in tien weken tijd omgetoverd tot op en top ladies. Ze willen afscheid nemen van hun ongeremde gedrag en een serieuze poging ondernemen om iets van hun leven te maken.

door Monique José Timmermans

Vanuit het ‘Dames in de Dop’-internaat in Maarn, waar zij een aantal weken verblijven, is inmiddels is een groot aantal opdrachten in de Utrechtse Heuvelrug uitgevoerd. Ook de Mixed Hockey Club Maarn heeft een treffen gehad met de dames. Dat wil zeggen het programma neemt een verrassende wending, de MHCM-meiden stonden op het veld van het Wagner Stadion ineens tegenover een elftal met ook ‘Heren in de Dop’. ,,Ja dat was wel even een slikken, ik ben zelf vrij klein en die jongens waren aardig ruw.”, vertelt Rosanne Roorda die desondanks een fantastische middag heeft gehad. ,,Wij kregen gelukkig steun in ons team van jongens van de hockeyvereniging uit Amstelveen.”

Niet het hele Maarnse team heeft de wedstrijd mee kunnen spelen. Esmee Timmerman die de kar heeft getrokken: ,,iedereen wilde heel graag, maar toen bleek op het laatste moment dat de wedstrijd niet in Maarn, maar in Amstelveen werd gespeeld op een tijdstip dat veel teamgenoten nog op school zaten.”

Verschil was er uiteraard tussen de ervaren hockeyers en het Dames en Heren uit de Dop team. Scheidsrechter Liesbeth Zijlstra van MHCM vertelt: ,,Het was geweldig. Zonder enig benul van wat er wel en niet toegestaan is in het veld ging men fanatiek aan de bal. Als ik dan floot volgde er een verbaasde blik ‘hoezo, wat ging er fout?’ en instemmend ‘oh dus jij wil dat ik dat niet doe? Prima doe ik het niet meer.”

Na afloop is er nog gezellig wat gedronken. Verschillen zijn er wel: ,,Die meiden stonden allemaal te roken, dat zijn wij niet gewend. En soms vinden we onszelf niet zo netjes, maar bij hen vergeleken valt dat wel mee.” Overal overheerst de gedachte dat ze allemaal anders, maar aardig zijn.

De vorderingen van de Dames en Heren in de Dop zijn elke werkdag tussen 20.00 en 20.30 uur te volgen op RTL5. De uitzending van de hockeywedstrijd is in de week van 21-25 maart.

advertentie
advertentie