SVL laat duur punt glippen tegen het Amsterdamse HBOK

10 maart 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Henk Abercrombie, 0-2 Dennis Kaars, 2-1 Hugo Damen, 2-2 Bob van Leeuwen, 2-3 Dennis Kaars

LANGBROEK - Alhoewel de Langbroekse zaterdag eersteklasser SVL in eigen huis met 2-3 verloor van HBOK uit Amsterdam, had de ploeg van Jan Gaasbeek op basis van de tweede helft zeker een punt verdiend. Al na zeven minuten keek SVL tegen een 0-1 achterstand aan door een strafschop die door Abercrombie feilloos werd binnen geschoten. Vanaf dat moment domineerde de Amsterdammers de wedstrijd en lieten de Langbroekers geen enkele kans. Met vanuit de verdediging goed opgebouwd spel werd SVL veroordeeld tot verdedigen en kon slechts af en toe via de counter wat terug doen. SVL coach Jan Gaasbeek die zijn ploeg tijdens de rust had aangegeven om een op een te gaan spelen moest in de 47e minuut lijdzaam toezien hoe HBOK op een 0-2 voorsprong kwam. Maar vanaf dat moment toonde SVL body, ging vol op de aanval en schoot in de 57e minuut de aansluitingstreffer binnen. In de 75e minuut kwam Langbroek zelfs langszij en zag een kostbaar punt steeds dichterbij komen. Maar een fout van linkervleugelverdediger Willem Baaij stond aan de basis van de 2-3 achterstand, waarmee SVL een droom in rook zag opgaan en voor de zoveelste keer aan het kortste eind trok.