Geen woningbouw op bedrijventerrein

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Projectontwikkelaar NewCon heeft de plannen om woningen te ontwikkelen op het bedrijventerrein achter de Maarnse Grindweg/Amersfoortseweg in de ijskast gezet.

door Monique José Timmermans

,,De markt voor koopwoningen boven de € 250.000,- ziet er niet goed uit en wanneer dat verandert is niet te zeggen”, licht Peter van den Boogaard van NewCon zijn besluit toe. ,,Wat mij betreft blijft het plan op de plank liggen, of het er ooit af komt is afhankelijk van de toekomstige situatie.”

Waar Van den Boogaard op doelt zijn de stappen die eigenaren van woningen die (deels) in het plan betrokken waren zelf zullen nemen, nu de onderhandelingen met de projectontwikkelaar zijn gestopt. Op de bekende huizensites is te zien dat enkele objecten te koop worden aangeboden.

Voor de bedrijven die nog gevestigd zijn op het terrein is een eind gekomen aan een periode van drie jaar praten over wat er zou gaan gebeuren. ,,Ik ben wel opgelucht dat ik hier kan blijven zitten”, aldus Ubald Elshuis die zijn houtsnijatelier aan de kant van de Maarnse Grindweg heeft. ,,Voorlopig wordt de bestemming niet gewijzigd.” Of er wel geïnvesteerd gaat worden in het opknappen van enkele bedrijfspanden is onbekend.

De bedrijventerreinen en behoefte aan bedrijfsruimte in de Heuvelrug zijn door de gemeente in kaart gebracht en gepresenteerd in de structuurnota bedrijfsruimten. De bedrijvenlocatie aan de Maarnse Grindweg wordt hierin niet gezien als een toekomstvaste bedrijvenlocatie. Bewoners hebben zich altijd verzet tegen de komst van een woonwijk achter hun woningen.

advertentie
advertentie