1-0 Daniel de Haan

27 januari 2011 om 00:00 Voetbal

LANGBROEK - In de strijd om degradatie deed eersteklasser SVL uit Langbroek geen goede zaken. Het uitduel tegen Eemdijk, die net als SVL afgelopen jaar promoveerde naar de 1e klasse, ging met 1-0 verloren. Al direct vanaf het eerste fluitsignaal regende het kansen voor SVL. Eemdijk kwam absoluut niet aan aanvallen toe en richtte zich voornamelijk op de counter. In het eerste kwartier had SVL, gezien de vele kansen, al op een ruime voorsprong moeten staan. Maar voetbalwetten zijn nu eenmaal anders, waardoor niet de ploeg uit Langbroek, maar Eemdijk in de 17de minuut op een 1-0 voorsprong kwam uit een van de spaarzame counters. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft beperkte Eemdijk zich tot het afgrendelen van het eigen strafschopgebied. SVL zocht weliswaar de combinatie maar kwam steeds een stapje tekort. Ook nu weer gingen vele kansen verloren voor de ploeg van trainer Jan Gaasbeek. Zelfs toen in de 70ste minuut Eemdijk met tien man kwam te staan, wisten de Langbroekers het net niet te vinden, waardoor de ploeg na het laatste fluitsignaal met lege handen kwam te staan. Duur en zuur puntenverlies.