Hotel Maarsbergen voor groen vervoer

6 januari 2011 om 00:00 Achtergrond

MAARSBERGEN - Met oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen bij Hotel Maarsbergen heeft het hotel de dienstverlening verder uitgebreid. ,,Al staat deze manier van vervoer nog in de kinderschoenen, er is zeker een toekomst voor. En bij ons hotel kunnen gebruikers van deze auto’s ze weer opladen. Voor ons is het belangrijk hier ook een dienst in te kunnen leveren”, vertelt manager Marcel Andeweg.

Oplaadpunt voor elektrisch vervoer

door Monique José Timmermans

Sneeuw en vorst zijn getrotseerd om dit oplaadpunt aan te leggen. Voorlopig kan er één auto per keer worden opgeladen maar als de vraag toeneemt hebben is de infrastructuur al dusdanig aangepast dat er heel eenvoudig oplaadpunten kunnen worden bijgeplaatst.

Het opladen kan via de receptie betaald worden en met een uur laden kan de auto weer een capaciteit van 80% hebben.

Elektrische fietsen

Ook voor gebruikers van elektrische fietsen biedt het hotel oplaadmogelijkheden aan. De vroegere schuur, al eens op spectaculaire wijze in zijn geheel verplaatst en een paar jaar geleden afgebrand, is in traditionele bouw herrezen en doet nu dienst als fietsenstalling met zes oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Minimale besteding

Behalve hotelgasten kunnen gasten bij een minimale besteding in het restaurant gratis gebruik maken van deze fiets oplaadpunten.

De elektrische fiets is steeds meer in opkomst. Uit onderzoek blijkt dat er een grotere gemiddelde afstand afgelegd kan worden en dat de fiets voornamelijk gebruikt wordt voor recreatieve ritjes.

Bij de receptie van zijn dan ook diverse fietsroutes te verkrijgen om de omgeving, waaronder Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met haar vele kastelen en landgoederen, te verkennen.

advertentie
advertentie