BartHank.nl nu met heel team naar AlpeDu6

18 november 2010 om 00:00 Nieuws

MAARN - Ze raken nog steeds niet uitgepraat over de overweldigende ervaring in juni dit jaar. De deelname aan de actie Alpe duZes - fondsenwerving voor KWF Kankerbestrijding - heeft een diepe indruk achtergelaten op Bart Houtackers en Hank van Tilborg. Volgend jaar gaan ze weer, nu met een team.

door Monique José Timmermans

,,Er zit zoveel in: wedstrijd, emotie, spanning, oprechtheid, solidariteit zowel onder deelnemers als publiek. Het is echt een uitdaging om het weer te doen. Nu wel 6 keer de Alpe d’Huez opgaan, waarvoor we dit jaar net te weinig tijd hadden. En nu als team met drie fietsers en drie hardlopers en twee mensen die helpen om het benodigde sponsorgeld bijeen te brengen.” Henk Jongsma is vorig jaar als supporter mee geweest en geraakt door het evenement. Samen met Cees Legemaat en Han van Rooijen gaat hij hardlopen. Berend-Jan Hoekman is de derde fietser.

Vorig jaar was heel Maarn doordrongen van BartHank.nl. ,,We dachten het moet lukken om dat geld bijeen te brengen, we hebben niet lopen leuren. Maar of we nog een keer in diezelfde vijver zoveel sponsoring kunnen genereren?” Bovendien is de combinatie en trainen voor de sportieve prestatie en de boer op voor sponsoring naast werk en gezin te veel.

Paul van Soest en Roselijn Woerdman gaan de ‘sponsorkar’ trekken. ,,De bevlogenheid waarmee de mannen spreken en zich inzetten voor iets wat 1 op de 3 mensen raakt, motiveert ons om aandacht te vragen en geld te genereren.” Het duo is van plan om nog meer initiatieven te ontplooien dan vorig jaar om de benodigde € 30.000 bij elkaar te brengen. ,,Dat gaat soms spelenderwijs, zo kwamen onderweg met vriendinnen in de auto de eerste ideeën al boven. Juist het omzetten van bijdragen in natura naar cash geld vraagt creativiteit. En vele kleine beetjes vormen samen ook een berg.” Dat neemt niet weg dat het storten van een grotere bijdrage ineens natuurlijk ook zeer welkom is voor het team dat op 9 juni de Alpe d’Huez gaat beklimmen.

Meer informatie staat op de website barthank.nl die binnenkort geactualiseerd zal zijn. Via die site wordt het ook mogelijk om door te linken naar de website van de organisatie van Alpe duZes voor het doen van financiële bijdragen.

www.barthank.nl

advertentie
advertentie