‘Makelaardij is een passie voor mij’

28 oktober 2010 om 00:00 Ondernemend

Met veel plezier en passie oefent zij haar vak als NVM beëdigd registermakelaar en taxateur nu zelfstandig uit en streeft ze naar het beste resultaat en een tevreden opdrachtgever. Zeventien jaar geleden begon ze bij een makelaar in Doorn. Eerst als secretaresse en later als makelaar. ,,Ik heb mijn studie in de avonduren gevolgd en in 2000 werd ik als register makelaar beëdigd voor de rechtbank in Utrecht.” Daarmee was Patty een van de jongste vrouwelijke makelaars van Nederland en tevens ook één van de laatst beëdigde makelaars. Van haar jarenlange ervaring plukt ze nu de vruchten. Ze kent de Utrechtse Heuvelrug door en door. Doorn, Maarn, Leersum, Amerongen en Driebergen-Rijsenburg kennen geen geheimen voor haar. Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek horen ook tot haar werkgebied. En voor begeleiding bij de aankoop van een woning reikt haar expertise nog verder, want ook in de Gemeente Zeist, De Bilt, Bilthoven en omgeving begeleidt zij haar klanten bij aankoop.

DOORN/WIJK BIJ DURUSTEDE - ,,Het is de kunst van het vinden van het juiste huis bij de juiste koper, of de juiste koper bij het juiste huis,” vertelt Patty van Rooijen. ,,Daar doe ik alles voor.” Al zeventien jaar werkt Patty in het makelaarsvak. Deze maand heeft ze haar eigen kantoor geopend in Wijk bij Duurstede. door Rose Carry Lokin

Haar speciale interesse gaat uit naar woningen gelegen in de buitengebieden. ,,Het is net even anders. Je hebt vaak te maken met al of niet agrarische bestemmingen of landgoederen vallend onder natuurschoonwet. Daardoor zijn het complexe dossiers. Ik zie dat als een uitdaging”, aldus Patty. Persoonlijk contact en een vertrouwensband met de klant zijn voor Patty erg belangrijk. ,,Ik richt me op de persoon en de wensen. Voor bezichtigingen neem ik altijd alle tijd. Het is niet het standaard half uurtje.” Interesse in het makelaarsvak heeft Patty altijd gehad. Op twaalf jarige leeftijd leidde ze al potentiële kopers rond. ,,Het huis van mijn ouders stond te koop en de verkopend makelaar bleek verhinderd. Ik heb toen de geïnteresseerde kopers het huis laten zien. Ze hebben er jarenlang met veel plezier in gewoond. Dat was dus eigenlijk het begin van mijn carrière”, grapt Patty lachend.

Patty van Rooijen is NVM makelaar en aangesloten bij VastgoedCert en het NWWI. Ze bemiddelt in aankoop- en verkoop van woningen en verricht taxaties. Ook voor advies kan men bij haar terecht. Bijvoorbeeld voor vragen over de zin of onzin van het verkopen van een huidige woning of verbouwing daarvan.

Makelaarskantoor Patty van Rooijen, Schoener 36, 3961 KZ Wijk bij Duurstede. Tel 0343 432 779 . www.pattyvanrooijen.nl, info@pattyvanrooijen.nl 24 per dag bereikbaar.

advertentie
advertentie