Lustrumconcert soroptimisten

14 oktober 2010 om 00:00 Achtergrond

DOORN/MAARN - Het is een lustrumtraditie geworden bij de Soroptimistclub Heuvelrug om het jubileum te vieren met een klassiek concert. Vijf jaar geleden trad violiste Janine Jansen op, nu heeft de organisatie pianiste Nino Gvetadze en het Rubens Kwartet op het podium van de Maartenskerk weten te krijgen. Het batig saldo van het concert is bestemd voor een goed doel. Het feestelijke concert vindt plaats op 6 november, aanvang 20.00 uur.

door Monique José Timmermans

,,De van oorsprong Georgische Nino Gvetadze is een zeer getalenteerde pianiste, in 2008 heeft zij de publieksprijs op het Frans Liszt concours gewonnen”, vertelt Aleid van Beuningen uit Maarn die mede verantwoordelijk is voor de organisatie. Inmiddels woont, werkt en studeert de pianiste al bijna 5 jaar in Nederland. ,,We zoeken altijd een vrouw uit een jongere generatie, dat past bij hetgeen wij als soroptimisten uitdragen. We hebben weer gekozen voor een klassiek en feestelijk concert omdat dat vijf jaar geleden zo succesvol was.”

Naast Nino Gvetadze zal het Rubens Kwartet - een Nederlands strijkkwartet met jonge musici - zorgen voor muzikale klanken. Het repertoire dat te beluisteren is op 6 november bestaat uit werken van Chopin en Beethoven. Voorafgaand aan het feestelijke concert is er koffie met petit fours en na afloop kan men onder genot van een hapje en drankje napraten. Tijdens dit informeel samenzijn klinkt muziek van gitariste Irena Mahmedova.

,,Er wordt een prachtige muzikale avond geboden, maar fondsenwerving is het doel. We sluiten aan bij het nationaal project van de Soroptimisten ‘Verborgen Schatten’. Dit project van de Stichting voor vluchteling-studenten UAF steunt hoger opgeleide vluchtelingen bij het realiseren van hun studieplannen en het vinden van een passende baan die aansluit bij het opleidingsniveau en de capaciteiten. Behalve financiële steun, bieden wij ook ons uitgebreide netwerk en solidariteit met de hoogopgeleide vrouwen die in ons land een zelfstandig bestaan willen opbouwen”, vertelt Van Beuningen die zich van harte aansluit bij dit doel.

Gitariste Irena Mahmedova is een vluchtelinge die door de UAF is geholpen om hier een bestaan op te bouwen. Net als Nino Gvetadze (overigens geen vluchtelinge) en het Rubens Kwartet treedt zij belangeloos op.

De kaarten kosten 55,- euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website www.soroptimist.nl (nieuws, 6 nov.). De prijs is inclusief ontvangst met koffie en petit four, een drankje en hapje in de pauze en na afloop.

advertentie
advertentie