DVSA pakt eerste punten

14 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

De optimistisch gestemde DVSA-trainer Harold Valkenburg voor aanvang van de wedstrijd: ,,We zijn nagenoeg compleet en klaar voor deze streekderby. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd.” Vanaf het eerste fluitsignaal stoomde DVSA vol gas op richting de zestien meter van Dalto, wat in de derde minuut al leidde tot de eerste serieuze kans door een schot van Enne Jan Wierda. Na goed voorbereidend werk was het in de tiende minuut wel raak en schoot Matthijs Veldhuis tot grote vreugde van alles en iedereen de, op dat moment, verdiende 1-0 binnen.

AMERONGEN - Eindelijk warem daar dan de langverwachte eerste punten voor zaterdag vierdeklasser DVSA. De ploeg van trainer Harold Valkenburg won zaterdag de thuis van Dalto uit Driebergen met 3-2. Daarmee is de hatelijke nul op de ranglijst weg en zijn de eerste drie punten in deze competitie een feit . door Huub van Aerssen

In het eerste kwartier een duidelijk agressiever en met meer druk spelende thuisploeg met maar een doelstelling: drie punten. Alhoewel in het verdere verloop van de eerste helft DVSA het overwicht in de wedstrijd behield, werd het steeds rommeliger en was met name het positiespel bij de thuisploeg niet altijd even goed verzorgd, wat Dalto meerdere malen in de gelegenheid stelde om gevaarlijke counters te lanceren. Maar met bij tijd en wijle kunst- en vliegwerk wist Amerongen de schade beperkt te houden en werd er na zeker 8 minuten bijtrekken vanwege tal van blessures gerust met een magere 1-0 voorsprong.

Bij aanvang van de tweede helft kwam DVSA weer direct sterk uit de startblokken wat in de 46e minuut al leidde tot de 2-0 voorsprong door een treffer van Stefan Osei. Verdedigend zag het er daarbij voor Dalto niet al te best uit. Nog geen minuut later, bij de eerste tegenaanval van Dalto, viel de aansluitingstreffer door een doelpunt van Mo Malek, die van dichtbij raak schoot.

Angstige slotfase

Valkenburg, die in de twintigste minuut Didier de Rooy wisselde voor Koen van Viegen, zag tot zijn grote opluchting in de 35e minuut de 3-1 vallen, door een doelpunt van Henk Voort die een solo fraai afrondde. Maar nog steeds was DVSA niet zeker van winst en moest, geholpen door de warrig fluitende scheidsrechter Torres Mendoza, toezien hoe Dalto een vrije trap net buiten de zestien prachtig verzilverde door spits Henk ten Hoeve, 3-2.

In een laatste angstige fase van de wedstrijd verdedigde DVSA de 3-2 voorsprong goed en zo waren de eerste drie punten voor de Amerongers een feit. Een overwinning waar gezien het verloop van de wedstrijd niets op af te dingen is en dus zeker verdiend mag worden genoemd. DVSA-trainer Harold Valkenburg: ,,Eindelijk loon naar werken. Alhoewel het er qua positiespel niet altijd even goed uitzag, is door mijn ploeg hard gewerkt. Dat is absoluut een compliment waard.”