Open dag van Staatsbosbeheer

7 oktober 2010 om 00:00 Achtergrond

LEERSUM - Staatsbosbeheer Heuvelrug-Zuid organiseert op 16 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag rond haar kantoor ‘de Veldschuur’ aan de Maarsbergseweg 18a in Leersum. Het thema van deze dag is: “Staatsbosbeheer beheert zorgvuldig”.

De dag richt zich hoofdzakelijk op gezinnen, met aspecten van zorgvuldig beheer van bos, akkers, heide en lanen. Er vinden demonstraties plaats van schapen drijven, uitslepen van stammen met paard, boomverzorging en houtcarving. Voor de kinderen is er de mogelijkheid voor het bouwen van insectenhotels. Zij kunnen ook een spannende reis door een liggende boom maken.

Aanwezigen kunnen deze dag leuke en interessante informatie krijgen op enkele locaties in de omliggende natuur. Staatsbosbeheer besteedt bij de inrichting en het beheer uiteraard veel aandacht aan flora en fauna. Daarnaast richt zij haar terreinen zo in dat er voldoende mogelijkheden zijn om te recreëren.

Het zorgvuldig beheren van natuurterreinen is gebonden aan bepaalde wet- en regelgeving. Daarom hoort men ook van alles over de zorgvuldigheidseisen waaraan een organisatie als Staatsbosbeheer moet voldoen bij het beheer van waardevolle natuurterreinen.

advertentie
advertentie