0-1 DVSU, 0-2 DVSU, 0-3 DVSU

30 september 2010 om 00:00 Voetbal

AMERONGEN - DVSA verloor in eigen huis weliswaar met 0-3, maar hield aan die nederlaag een raar gevoel over met betrekking tot de arbitrage. In de eerste helft hielden de absoluut gelijkwaardige ploegen elkaar voetballend in evenwicht. De eerste de beste grote kans voor de gasten werd in de 37ste minuut direct verzilverd. De 0-1 was tevens de ruststand.

DVSA-trainer Harold Valkenburg: ,,Met die ruststand was gezien het verloop van de wedstrijd goed te leven, temeer daar wij goed in ons vel zaten. Alle hoop op een goed resultaat in het tweede deel van de partij.” Maar die hoop bleek al snel door een vreemde arbitrage de grond ingeboord. DVSA dat daadwerkelijk in de tweede helft beter in wedstrijd kwam, moest in de 20e minuut lijdzaam toezien hoe de scheidsrechter een onterechte rode kaart gaf aan verdediger Frank Remmerden met als gevolg dat DVSA met 10 man verder moest. Tot overmaat van ramp werd Matthijs Veldhuis in de 80e minuut een glaszuivere strafschop ontnomen, waardoor DVSA geheel tegen de verhouding in nog steeds op een 0-1 achterstand stond. Met in de 80ste en 90ste minuut de 0-2 en de 0-3, DVSA liet de koppen hangen, werd de thuisploeg door een falende arbitrage zeker één punt ontnomen.