Afbeelding
Pixabay

School in Doorn een week dicht vanwege corona

26 november 2020 om 18:08 Corona Coronavirus

DOORN De Voetiusschool in Doorn is vandaag voor minimaal een week gesloten. In anderhalve week tijd zijn er besmettingen in meer dan dertien gezinnen geconstateerd, waardoor bijna een derde van de leerlingen thuis kwam te zitten (30 van de 95). Ook zijn de schoonmakers vorige week en de directeur deze week positief getest en zitten met (milde) klachten thuis. Er zijn inmiddels ook leerkrachten met klachten die zich momenteel laten testen. Daarom is in overleg met de GGD besloten om de school voor in ieder geval een week te sluiten. 

,,We hebben de situatie goed gemonitord, in overleg met de GGD, en achten het verstandig om komende week onderwijs op afstand te geven om het aantal nieuwe besmettingen de kop in te drukken en de rust terug te brengen. De kinderen krijgen een laadje werk mee naar huis en de leerkrachten zullen met een planning en digitale support op afstand het onderwijs vormgeven”, aldus directeur Jan-Pieter Bakker.

,,In Langbroek is de school al twee weken gesloten in verband met besmettingen in gezinnen en onder personeel. Een deel van onze ouders komt uit die ‘regio’ en/of heeft daar familie wonen. Het is hoogstwaarschijnlijk uit die hoek overgewaaid.”

,,We hebben onze ouders dringend geadviseerd om alle (quarantaine)regels in acht te nemen en om in deze periode (ook bij gezondheid) bezoeken en contacten te vermijden. Eind volgende week maken we de balans op om te kijken welk effect deze maatregel gehad heeft en of we daarna weer open kunnen”, besluit Bakker.

advertentie
advertentie