Afbeelding
Danny van der Linden

Markt over langer thuis wonen

20 maart 2018 om 11:11 lokaal

DRIEBERGEN Diverse welzijn en zorgpartijen houden zaterdag 24 maart de Thuis Best Markt in Nieuw Salem. Doel van de markt is mensen informeren over de mogelijkheden om op een prettige manier langer thuis te blijven wonen.

Danny van der Linden

,,De meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen als ze ouder worden", vertelt Mieke Jonker, consulente van het Sociaal Dorpsteam Driebergen. ,,Ook het beleid van de regering is hier de laatste jaren meer op gericht. Het kan zijn dat voor thuis blijven wonen meer ondersteuning nodig is. Dat is de reden dat wij deze markt organiseren." Eerder al werd er met succes een Thuis Best markt georganiseerd in Doorn. ,,Wij willen ook de bewoners van Driebergen zo goed mogelijk informeren." Mensen die meer willen weten over wat te doen is in Driebergen of welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn op het gebied: wonen, vervoer, vrije tijd, welzijn en zorg zijn van harte welkom", zegt Jonker.

WORKSHOPS Tijdens de markt zullen diverse organisaties hun producten en diensten presenteren. ,,Er zijn hapjes en er wordt voor soep gezorgd. Dit doen Koek en Ei, Lekker Driebergen, de Diaconie en ISZ De Brug", zegt Jonker. ,,Naast de diverse aanbieders zal ook Sportcentrum Hoenderdaal aanwezig zijn. Zij informeren belangstellenden over het belang van bewegen voor ouderen."

Er is van alles te doen. Zo is er een loterij, een verhalentafel, workshop zingen, Thai Chi en demonstratie tiltechniek Ook kunnen aanwezigen workshops volgen. ,,Jaap Holwerda heeft een historisch programma over de geschiedenis van Driebergen en er zijn workshops Oefentherapie, verhalentafel en Thai Chi", legt Jonker uit. Bezoekers kunnen advies vragen over wonen en financiën.

,,We hebben sociaal raadslieden en woonadviseurs uitgenodigd", vertelt Mieke Jonker namens de organisatie. ,,Op deze markt kun je terecht voor alles op het gebied van wonen, welzijn, vervoer, vrije tijd en zorg."

VERVOER De Thuis Best Markt wordt georganiseerd door diverse organisaties. ,, Het Sociaal Dorpsteam, In het moment, ISZ De Brug, Mijn Buurt Welzijn en de Gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben de handen ineengeslagen", legt Jonker uit. ,,De markt is gericht op mensen vanaf zestig jaar. Mocht er dan ooit ondersteuning nodig zijn, dan weten zij deze weg binnen Driebergen."

Bewoners van Driebergen van zestig jaar en ouder oud ontvangen een uitnodiging voor de markt per brief. ,,Ook familieleden en andere naasten, zoals mantelzorgers zijn ook van harte welkom", laat Jonker weten. Ook aan het vervoer naar de Thuis Best Markt is gedacht.

Inwoners die niet de mogelijkheid hebben om zelfstandig te komen kunnen gratis gebruik maken van Maatje Mobiel of de Belbus. Voor Maatje Mobiel graag voor 22 maart reserveren via 0657305854. Liever met de BelBus? Dan graag reserveren voor 19 maart via 0343 – 523004. De Thuis Best Markt is op 24 maart van 12:00 tot 16:00 uur in Nieuw Salem en de toegang is gratis.

advertentie
advertentie