Alzheimer Café, 10 februari in Maarn

21 januari 2020 om 21:29 Zorg Deel je nieuws

Maandagmiddag 10 februari is er in het Trefpunt, Trompstaete 48 te Maarn weer een Alzheimer Café.  Het thema is  "Welke zorg/hulp is beschikbaar als het zelf niet meer lukt' . Onze sprekers vandaag zijn Manna Plaisier en Ellen Wennekers, consulenten van het Sociaal Dorpsteam en Mariëlle Heemskerk en Martine van der Steen, consulenten van MEE (onafhankelijke cliëntondersteuning). 

Het gesprek gaat vandaag over de rol die het dorpsteam van de Utrechtse Heuvelrug en de consulent van MEE (onafhankelijke cliëntondersteuning) kan spelen in het ondersteunen van mensen met dementie en hun naasten bij het vinden van passende hulp en ondersteuning als het zelfandig niet meer lukt. De consulenten delen hun kennis en praktijkervaring en bieden gelegenheid voor het stellen van vragen. 

Het café is er voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden, buren en andere belangstellenden. Er is ruimte voor gezelligheid, muziek, contact met elkaar, vragen stellen enzovoorts. De inleiding heeft altijd te maken met onderwerpen waar mensen met dementie en hun omgeving het meest mee te maken hebben.  

Het café gaat open om 13.30 uur. Gastvrouwen/heren ontvangen de gasten en maken hen wegwijs. Alzheimer Nederland staat er met een informatietafel. De inloop en ontvangst met koffie en thee duurt tot 14.00 uur. Daarna is het gesprek met de consulenten. Uiterlijk 15.30 uur is het programma afgelopen en is er gelegenheid een drankje te nemen en even na te praten. 

Iedereen is welkom, u hoeft zich vooraf niet aan te melden. De toegang is gratis evenals de koffie en thee. De organiserende initiatiefnemers: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Heuvelrug Senioren. Voor meer informatie en vragen over vervoer, contact Bob Kniese ?06-53250003. 

www.alzheimer-nederland/regios/zeist-en-omstreken 

advertentie
advertentie