Afbeelding
Monique José Timmermans

Plannen MFA Maarn ‘stap verder’

28 juni 2019 om 12:41 lokaal

MAARN De ontwikkeling van de 'multifunctionele accommodatie (MFA)' in Maarn kan een stap verder. De Gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug heeft donderdagavond slikkend ingestemd met de realisatie van het nieuwe dorpshuis, nadat zij een waslijst aan wensen en aanbevelingen hadden gepresenteerd.

Eerdere plannen van wethouder Chantal Broekhuis (CDA) werden door de Gemeenteraad van tafel geveegd. Nu de plannen ingrijpend zijn veranderd, konden alle partijen -op de fracties van BVH en de SGP na- wel instemmen met de vervolgstap van de ontwikkeling van het dorpshuis.

SPORTHAL Een heet hangijzer binnen de discussie rondom de plannen was de realisatie van de sporthal. Eerder kon het plan om twee kleinere sportzalen te bouwen rekenen op forse kritiek. Nu neemt de gemeenteraad als uitgangspunt dat er 'een volwaardige sporthal moet komen die zeven dagen per week beschikbaar is'. Dit tot ergernis van de SGP-fractie, die liever hadden gezien dat de zondag uit het openingsplan van de sporthal werd geschrapt.

SCHOLEN Een ander kritiekpunt was de verhuizing van twee scholen naar het MFA. Vorige week liet basisschool De Ladder weten niets te zien in de plannen en een eventuele verhuizing naar de accommodatie -net als basisschool WereldKidz De Meent- niet te willen realiseren. Volgens Broekhuis heeft zij nog steeds contact met de school en is de deur niet definitief dichtgetrokken. ,,Zij willen pas een besluit nemen in de voorbereidingsfase en wij willen die ruimte geven. De huisvestingsaanvraag wordt nog niet ingetrokken."

BIEB Toch is nog niet ieder raadslid 100% blij met de plannen die voorliggen. ,,Ik had liever gezien dat er steviger in de plannen had gestaan dat de bieb in stand zou blijven", aldus Dick Karssen van de ChristenUnie, die zich hier inmiddels bij neerlegt. ,Het is immers een hoofdpijndossier met een lange geschiedenis."

RISICO De BVH fractie stemde uiteindelijk tegen het plan vanwege de financiële risico die het volgens de partij met zich meebrengen. ,,Kunnen we dit alles wel aan nu wij in het financiële moeras zitten?", betwijfelt BVH-raadslid Sybe Streekstra. 

Broekhuis zegt wel in te willen stemmen met de ideeën van de Raad, maar doet alles behalve harde toezeggingen. Zij wil liever alles bepalen in de voorbereidingsfase, en doet daarmee geen enkele belofte over de haalbaarheid van het eisenpakket van de Heuvelrugpolitiek. Wel zal er een stuurgroep en een klankbordgroep worden ingericht om belanghebbenden en inwoners meer bij het dorpshuisplan te betrekken.

DRAAGVLAG Ondanks dat er een 'ja' is gekomen vanuit de gemeenteraad, hecht D66-raadslid Erik van Buiten er nog wel waarde aan dat de wethouder zich gaat inzetten om in het draagvlag binnen het dorp Maarn te gaan investeren. ,,De mailtjes die ik ontvang vanuit het dorp en de toon waarin die geschreven zijn, zijn wat mij betreft nog steeds een grote zorg."

advertentie
advertentie