Leerlingen van groep 7 uit Leersum met hun verkeersdiploma
Leerlingen van groep 7 uit Leersum met hun verkeersdiploma Hubert van Zanten

Verkeersdiploma voor groep 7 uit Leersum

27 juni 2019 om 10:38 lokaal Deel je nieuws

Vanochtend kregen de leerlingen van groep 7 van wijkagent Arend Jan van Hattum het verkeersdiploma uitgereikt in De Binder. De 70 kinderen werden één voor één op het podium geroepen om persoonlijk het diploma op te halen.

 

Vooraf kregen de kinderen de film ‘Meneer Sanders leert fietsen’ te zien. Twee leerlingen uit de klas van meneer Sanders hebben een spreekbeurt. Op weg naar school komen ze meneer Sanders tegen en besluiten hem te volgen met hun camera. Deze film gaat niet zozeer over de regels, maar meer over gedrag in het verkeer. En meneer Sanders doet nogal wat fout. Zo zorgt hij er niet voor dat hij zichtbaar is en rijdt daardoor bijna tegen een openslaande deur aan. Maar ook de dode hoek van een vrachtwagen zorgde voor problemen. Meneer Sanders komt door zijn gevaarlijke gedrag in nogal wat problematische verkeerssituaties terecht en belandt daardoor bijna in de sloot en eindigt met een valpartij in de struiken. Als de kinderen hun spreekbeurt houden en de filmpjes laten zien kan meneer Sanders wel door de grond zakken. Uiteindelijk krijgen ze wel een goed voor een spreekbeurt. Uit de reacties vanuit de zaal was duidelijk te merken dat de kinderen de verschillende situaties zich goed kunnen voorstellen.

Van Hattum bedankte de twaalf ouders die tijdens het verkeersexamen als controleurs op strategische plaatsen controleerden of de kinderen zich wel aan de regels hielden. Maar ook de kinderen hielpen als ze de weg even niet meer wisten.

Na afloop kregen de kinderen allemaal nog wat te drinken en namen ze vol trots het diploma mee zodat ze die later thuis kunnen tonen.

advertentie
advertentie