Prinses Firolien spiegelt zich
Prinses Firolien spiegelt zich Margot Lantinga

Hilarische musical van Meander

15 juni 2019 om 20:58 lokaal Deel je nieuws

LEERSUM Afgelopen vrijdag speelden de leerkrachten en ouders van Daltonschool Meander de musical Prinses Firolien, geschreven en geregisseerd door Marjan Dobbe. Ruim 250 mensen bezochten de musical. Zoals altijd waren de eerste rijen bezet door kinderen.

 

Hubert van Zanten

 

Na decennia voor de klas te hebben gestaan maakt Angely Koster eindelijk haar debuut,  als vertelster van het verhaal over de belevenissen van Prinses Firolien (Anneke de Gier). Zij was het enige kind van Koning Ferdinand (George de Jong) en koningin Elisabeth (Elise Roerdink). Firolien kwam niets te kort en iedereen deed zijn best om het haar naar de zin  te maken. Om kort te gaan zij was een ontzettend verwend en vervelend kind. Om de rol goed te kunnen spelen was Anneke te rade gegaan bij haar negenjarige dochter. Die raadde haar aan om haar handen veel te bewegen en met de ogen te rollen.

 

HOFHOUDING De hofhouding van het paleis, lakei (Dimitri Meijer) en de hofdames (Christine Vreugdenhil en Esther van Weeghel)  hadden het maar druk met de verwende prinses.

Mevrouw Pip (Ilse Klunder) stond altijd paraat om een verhaaltje te vertellen. Door het gedrag van Firolien was zij een zenuwlijder geworden, zij stotterde en durfde niks meer. Ilse verteld “mijn dochter vond het maar helemaal niks dat ik stotterde, zij vond dat maar vreemd.”

Ook de juf van de prinses had het zwaar. Firolien waagde het om de bril van mevrouw Knottekneut (Lenie van Eldik) te verstoppen, waarna zij in het rond tastend op het podium achterbleef, de gezichten die zij daarbij trok leidde tot hilariteit van de kinderen.

De verjaardag werd in ruil voor veel florijnen gepresenteerd door Linda de Mol (Linda van Vliet). Alleen het personeel durfde nog op te treden. De kok (Annet ter Haar) wist de zaal mee te krijgen met haar Fortnite dans. Firolien kon het echter niet bekoren.

 

SPIEGEL De koning en de koningin hadden een spiegel gekregen om ‘het probleem’ op te lossen. Daar kwam een spiegel Firolien (Tamara Groeneveld) uit. Tot ongeloof van enkele kinderen “Hoe kan dat nou?!” klonk het opeens uit het publiek. De ‘spiegel’ pestte Firolien zo tot ze begreep dat haar gedrag niet goed was. Ondertussen mocht de kok nog een taart in Firolien haar gezicht duwen. “Die is van mijn bucketlist!” aldus Annet na afloop.

 Uiteindelijk kreeg Firolien nog een laatste kans. En ze leefden nog lang en gelukkig.

advertentie
advertentie