Afbeelding
Archief BDUmedia

Herdenkingsbijeenkomst voor Hans Nijhof live te volgen

28 mei 2019 om 10:04 lokaal

HEUVELRUG De herdenkingsbijeenkomst voor oud-wethouder Hans Nijhof is vanavond (dinsdag) live mee te luisteren via de website van de gemeente. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Hans Nijhof was ruim een jaar ziek, hij overleed zaterdag 18 mei. Nijhof was in de vorige periode van 2014 tot 2018 wethouder met de portefeuilles WMO, ouderen, welzijn, volksgezondheid, werk en inkomen, coördinatie sociaal domein, milieu, duurzaamheid en afval, dorpsgericht werken, kunst en cultuur, bibliotheken en cultuurhuizen en hij was dorpswethouder Leersum. Daarvoor is hij enkele jaren raadslid geweest voor de combinatie GroenLinks/PvdA. Dat is nu de fractie OPEN.

Toen Nijhof vanwege zijn ziekte zijn werkzaamheden neer moest leggen, startte hij op Twitter met een heus dagboek waarop hij zijn leven met de ziekte kanker deelde met zijn duizenden volgers. Sinds dat Nijhof is overleden heeft zijn vrouw Karolien, zelfverklaard digibeet, dat twitterdagboek voortgezet.

,,Nijhof was een zeer geliefd bestuurder, die met humor en relativering en veel oog voor persoonlijk contact zijn vak verstond. Een mooi, markant en kleurrijk mens. Nabij voor inwoners en zeker ook voor ons als collega's. Een gemis voor ons allemaal. Wij wensen zijn vrouw Karolien en zijn familie en vrienden sterkte in deze moeilijke tijd'', schrijft de gemeente Utrechtse Heuvelrug op haar website.

Hans Nijhof is 60 jaar geworden.

advertentie
advertentie