Lekker duurzaam: samen kapotte apparaten repareren
Lekker duurzaam: samen kapotte apparaten repareren Bron: Repair Café

Amerongen krijgt eigen Repair Café

4 mei 2019 om 06:51 lokaal

AMERONGEN Weggooien is zonde, maar wie heeft nog de technische kennis in huis om een reparatie uit te voeren? In Nederland schieten de zogenaamde repair cafés als paddenstoelen uit de grond. Daar kun je terecht als er iets stuk is en je dat samen met een deskundig iemand wilt repareren. Te denken valt aan kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed en fietsen.

Wilco Willemse

Op verschillende plekken in de regio zijn al repair cafés. En tijdens een consultatie van inwoners bij de dialoogtafel, afgelopen november, bleek dat er in Amerongen ook behoefte is aan zo'n plek. ,,Niet alleen voor reparaties, maar ook om andere mensen te ontmoeten in een ongedwongen setting. En samen iets repareren, schept natuurlijk een band", aldus Harry Ruisch van Dorpsnetwerk Amerongen, initiator van het project.

LEERSUM In de afgelopen maanden ging het dorpsnetwerk met de vraag van de Amerongse bevolking aan de slag. Er werd gezocht naar een ruimte, naar deskundige vrijwilligers en er werd een bezoek gebracht bij het Repair Café in De Binder in buurdorp Leersum. Ruisch: ,,Daar viel al snel op dat de sfeer heel gemoedelijk is. En we zagen in Leersum bezoekers uit Amerongen en ook een van de vrijwilligers kwam hier vandaan. Voor ons reden te meer er vaart achter te zetten."

OPENING Aanstaande woensdag 8 mei is dan ook in Amerongen de eerste editie van het Repair Café. Ruijsch: ,,Van half twee tot half vijf in Allemanswaard en vanaf dan elke tweede woensdag van de maand. Dat is afgestemd met Leersum, waar elke vierde zaterdag van de maand Repair Café is. We hebben acht deskundigen in ons team en wethouder Boonzaaijer komt het café openen."

Ook in het dorp werd enthousiast gereageerd. Ruijsch: ,,Technivorm bood spontaan aan om ons te sponsoren. Ook zij hebben een heel duurzame doelstelling. We hopen dat er nog meer vrijwilligers aan willen sluiten, handige mensen zijn van harte welkom."

advertentie
advertentie