Afbeelding
Zorg van de Zaak

Voetballer Willem Janssen verrast Driebergse mantelzorger

28 maart 2019 om 19:04 lokaal

DRIEBERGEN Bijzonder bezoek voor An Doornkamp vandaag. Zij is mantelzorger van dochter Debbie en kreeg vandaag hulp van profvoetballer Willem Janssen van FC Utrecht. Janssen hielp een handje bij de verzorging van Debbie en met boodschappen doen.

Janssen bezocht de familie Doornkamp in het kader van de Mantelzorgcampagne Zorg van de Zaak en FC Utrecht. Hij was niet de enige die zijn handen uit de mouwen stak. Diverse selectiespelers van de eredivisieclub trokken vandaag met stafleden en medewerkers van de club de provincie in om een verrassingsbezoek te brengen aan supporters die zich inzetten als mantelzorger.

AFTRAP De start van het provinciebezoek vond plaats om 14:30 uur in Stadion Galgenwaard. In het bijzijn van de directie, en veel belangstellenden gaf FC Utrecht teammanager Marcel Mul de officiële aftrap voor de campagne. Mul zet zich al jarenlang in als mantelzorger voor zijn zieke moeder, een taak die hij ondanks zijn onbestendige werktijden combineert met zijn werk bij FC Utrecht. Mul weet wat er komt kijken bij mantelzorg: ,,Ik weet als geen ander dat het voor mantelzorgers in Nederland moeilijk is om alle ballen in de lucht te houden. Zo geeft één op de acht werkenden hulp aan een hulpbehoevende naaste."

MANTELZORG EN WERK In Nederland zijn veel mantelzorgers. Eén op de acht werkenden geeft hulp aan een hulpbehoevende naaste. FC Utrecht en Zorg van de Zaak Netwerk willen daarom met een gezamenlijke campagne aandacht vragen voor mantelzorg en de problematiek waar mantelzorgers tegen aanlopen. ,,De balans vinden tussen werk, mantelzorg en ontspanning is moeilijk. Er is al snel sprake van overbelasting, stress en een tekort aan tijd", aldus Dorothee van Vredenburch, CEO van Zorg van de Zaak Netwerk. ,,Daarom is het belangrijk om op tijd het gesprek aan te gaan. En zelf de stap te nemen om tot oplossingen te komen op het werk.''

PLATFORM Ook buiten de werkvloer zijn er oplossingen mogelijk. Zo werken FC Utrecht en Zorg van de Zaak Netwerk samen met het online hulploket Mantelzorg Oprecht Utrecht. Dit is platform voor en door Utrechters, waarbij Utrechters vanuit hun hart hulp bieden aan stads- en provinciegenoten die het nodig hebben. ,,Het brengt vraag en aanbod bij elkaar. Je kunt als mantelzorger op www.oprechtutrecht.nl/mantelzorg een hulpvraag neerleggen, zodat je even ontlast wordt van de zorg en zijn er verhalen te vinden van andere mantelzorgers. De website biedt verder praktische tips", aldus Commercieel Directeur Joost Broerse van FC Utrecht.

Afbeelding
advertentie
advertentie