Afbeelding
Wilco Willemse

Haarweg open, fietsers krijgen noodfietspad

6 maart 2019 om 11:16 lokaal

AMERONGEN Het was afgelopen maandag een drukte van belang tijdens de inloopmiddag voor informatie rondom de herinrichting van de Koenestraat. Volgende week beginnen daar de werkzaamheden en die moeten nog voor de zomervakantie afgerond zijn.

Wilco Willemse

Omwonenden en andere gebruikers van de Koenestraat zullen de komende maanden best wat overlast ervaren. Om zich te informeren konden ze hun vragen stellen aan de projectleider van de gemeente, Kees van Zutphen en aan Susan Claessens, die rondom dit project de communicatie verzorgt. De aannemer die de klus moet gaan klaren, kon ook vragen beantwoorden en ook wethouder Gerrit Boonzaaijer was even aanwezig.

AFWATERING ,,De opkomst was groot, veel mensen hadden nog vragen en sommigen toonden ook wel hun onvrede. Het is ook lastig als je afhankelijk bent van de Koenestraat om richting Overberg te rijden of andersom", aldus Claessens. ,,We leggen dan vooral uit dat we naast het wegdek vooral veel tijd kwijt zijn aan het aanleggen van een afwateringssysteem voor de opvang van regenwater, een probleem waar een groot deel van Amerongen last van heeft. Gelukkig tonen mensen dan wel begrip."

OMLEIDING Ook van Zutphen is blij dat hij de mensen hier te woord kan staan: ,,We krijgen hier nog goeie tips. Zo denken we nu aan uitbreiding van één plateau, zodat voetgangers bij Elim veilig voor de deur kunnen oversteken over een zebrapad. De meeste vragen gaan over de omleidingsroutes. En dan vooral tijdens de afsluiting naar Overberg van 11 maart tot 12 april. Het is goed om te weten dat de Haarweg in Overberg dan tijdens de spits ook open gaat voor verkeer en dat voor fietsers een noodfietspad wordt aangelegd."

advertentie
advertentie