De gastvrouwen van Buurthuis De Brug.
De gastvrouwen van Buurthuis De Brug. De Brug

Buurthuis De Brug bestaat 5 jaar

5 maart 2019 om 07:07 lokaal

DRIEBERGEN Buurthuis De Brug aan de Sperwerkamp bestaat dinsdag 12 maart vijf jaar. Reden voor de gastvrouwen van het buurthuis om uit te pakken met feestelijke activiteiten. Evita Hendriks, sinds twee jaar verbonden aan het buurthuis, heeft er zin in. ,,In een huwelijk noem je dit een houten jubileum."

Danny van der Linden

Buurthuis De Brug werd in 2014 opgericht met als achterliggende gedachte dat steeds meer ouderen langer thuis blijven wonen. ,,Zij konden bij het buurthuis terecht voor een kopje koffie en wat gezelligheid tegen een zeer lage prijs om zo wat meer onder de mensen te komen", legt Hendriks uit. ,,Die lage tarieven zijn nog steeds een uitgangspunt, maar inmiddels is het buurthuis wel gericht op een veel grotere doelgroep: iedereen is welkom."

In het verleden zijn er ook activiteiten georganiseerd voor jongeren en is er wekelijks een bijeenkomst voor ouders met jonge kinderen. Veel buurtbewoners hebben de weg naar Buurthuis De Brug gevonden. ,,We ontvangen tussen de honderdtwintig en honderdvijftig bezoekers per week", aldus Evita Hendriks. ,,Een aantal van deze bezoekers komt bijna dagelijks even langs."

FEESTELIJK TINTJE ,,We vieren het vijfjarig bestaan met een feestweek", legt Evita Hendriks uit. ,,Alle activiteiten hebben een feestelijk tintje." Zo is er een themamaaltijd in het kader van 'Party Time' en kunnen bezoekers 'Feestelijk de week in' op maandagmorgen.

,,De klapper van de week vindt plaats op donderdag 14 maart. Dan organiseren we een Buurthuis Marathon. Op die dag zijn er de hele dag door feestelijke activiteiten te doen in het buurthuis", zegt Hendriks. ,,We hebben de prijzen in de feestweek nog lager gemaakt dan we normaal gesproken al hanteren."

Ook tijdens de feestweek is het buurthuis voor iedereen toegankelijk. ,,Natuurlijk is het buurthuis er vooral voor bewoners van de Wildbaan, maar ook andere Driebergenaren zijn welkom", zegt Hendriks. Ook de inwendige mens wordt verzorgd. Evita Hendrik:,,Van 16:30 tot 17:30 uur hebben we een frietkraam voor de deur staan. Een frietje kan vanaf 1 euro worden gekocht. Daarna is er ook nog de mogelijkheid om ijsjes te eten. Wij verwachten dat het een gezellige dag wordt."

BORREL De feestelijke week wordt op vrijdagmiddag afgesloten met een borrel. ,,Ook op de borrel is iedereen welkom", benadrukt Hendriks. ,,We hopen dat veel buurtbewoners even binnenlopen om met hun buurtgenoten een drankje te drinken en bij te praten. Het buurthuis is immers bedoeld om het onderlinge contact tussen mensen te stimuleren."

Meer informatie over Buurthuis De Brug is te vinden op www.buurthuisdebrug.com. Daar is ook het programma voor de feestweek van 11 tot en met 15 maart te vinden. Evita Hendriks zegt tot slot:,,Maar geïnteresseerden kunnen ook altijd gewoon even binnen lopen om een praatje te maken of vragen te stellen. Ik zeg het nog eens: iedereen is welkom!"

advertentie
advertentie