Afbeelding
Eigen foto

Film 'Superjuffie' krijgt een vervolg

16 februari 2019 om 20:06 lokaal

DRIEBERGEN In de tweede film over 'Superjuffie,' de bekende en geliefde hoofdpersoon in de boeken van de Driebergse schrijfster Janneke Schotveld, reist zij af naar de jungle. De jonge juf Josje verandert in een dierenreddende superheldin wanneer zij een hap van een krijtje eet. Ook kan zij dan dieren verstaan. Deze keer komt de hulpvraag uit de jungle in Zuid-Amerika waar vele dieren bedreigd zijn door ontbossing.

Edith Hazelzet

Janneke Schotveld verheugt zich op de tweede film: ,,Het was zo leuk om te zien hoe mijn personage tot leven kwam. En vooral van de reacties van de kinderen heb ik genoten tijdens de keren dat ik in de bioscoop zat." Schotveld is nauw betrokken bij de productie, waarbij de dierenliefhebster vooral het welzijn van de te filmen dieren in de gaten houdt. ,,Ik lees mee met het script dat op basis van mijn boek geschreven wordt. Ik heb geen vetorecht, maar er wordt zeker wel naar me geluisterd. Het liefst wil ik geen dieren op de set. Wilde dieren zullen dus wat mij betreft in hun natuurlijke omgeving of in een dierentuin moeten worden gefilmd. Maar er kan tegenwoordig zoveel met nabewerken, dat komt vast goed."

Of Schotveld en haar vaste illustrator Annet Schaap weer een cameo - flitsoptreden - in de nieuwe film krijgen is nog onbekend. ,,Al ging het in 'Superjuffie' maar om drie seconden, het was zo leuk; we opteren ervoor."

SUCCES De film 'Superjuffie', die eind september 2018 uitkwam, trok bijna 300.000 bezoekers naar de bioscoop. Het was daarmee de op een na succesvolste familiefilm in de afgelopen twee jaar. Vrijdag maakte distributeur Entertainment One bekend dat er een tweede Superjuffiefilm komt, gebaseerd op het vijfde deel van de populaire boekenreeks van Schotveld.

Diewertje Dir zal opnieuw de hoofdrol van juf Josje op zich nemen, en op Harry Piekema als hoofdmeester Snor kunnen de kinderen zich ook vast gaan verheugenSchotveld rekent ook op Hassan Slaby als conciërge, en Superjuffies love-interest, Hakim. De film wordt net als de eerste geregisseerd door Martijn Smits en geproduceerd door Paul Voorthuijsen, tevens de makers van de films over Mees Kees en Dummie de Mummie.

BUITENLAND De eerste film over 'Superjuffie' timmert intussen internationaal aan de weg. In maart gaat de film ondertiteld in première op het Tumble Weeds Festival in Utah in de Verenigde Staten. Ook is de film geselecteerd voor kinderfilmfestivals in het Noorse Kristiansand in april en het Zuid-Koreaanse Busan in juli.

Afbeelding
advertentie
advertentie