Commissaris van de Koning Willibrord van Beek reikt prijzen uit aan collectanten.
Commissaris van de Koning Willibrord van Beek reikt prijzen uit aan collectanten. Provincie Utreecht

Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht reikt Anjeractie-prijzen uit aan topcollectanten

21 januari 2019 om 10:22 lokaal Deel je nieuws

De voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft op 18 januari drie cheques van € 1.000 uitgereikt aan vertegenwoordigers van Scouting Rhenova (Utrecht), Smartofore (Amersfoort) en Koninklijke Harmonie Doorn (Utrechtse Heuvelrug). De drie verenigingen hebben het beste resultaat behaald bij de Anjeractie – de jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds - van het afgelopen jaar.

 

Uitreiking

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft om nieuwe verenigingen te stimuleren zich in te zetten voor de Anjeractie én om trouwe collectanten voor hun inzet te belonen een prijs ingesteld. Drie Utrechtse verenigingen die relatief gezien het meeste hebben opgehaald ten opzichte van eerdere jaren kunnen rekenen op een geldbedrag vrij te besteden van € 1.000 per vereniging. Ditmaal kwamen de winnaars uit de gemeenten Amersfoort, Utrechtse Heuvelrug en Utrecht.

 

De Anjeractie is al meer dan 70 jaar dé manier voor culturele en natuurverenigingen om geld op te halen voor de eigen verenigingskas. Collecterende verenigingen mogen de helft van het opgehaalde bedrag benutten voor de eigen verenigingskas; de andere helft komt via het Prins Bernhard Cultuurfonds direct ten goede aan kunst, cultuur en natuur in de provincie. Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de Anjeractie? Stuur dan een e-mail naar utrecht@cultuurfonds.nl.

advertentie
advertentie