Ook jonge klanten geven graag!
Ook jonge klanten geven graag! Christine Rietveld

Gemeente Driebergen toont weer haar sociale gezicht!

26 november 2018 om 19:54 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag en zaterdag organiseerde Veri-Olanda weer de jaarlijkse voedselinzamelingactie in de supermarkten van Driebergen. Veel klanten hebben een of meer extra producten gekocht en gedoneerd aan Veri-Olanda, de stichting die zich inzet voor kansarmen in een bepaalde regio in Roemenië.

En zo heeft  Driebergen in het afgelopen weekend weer haar sociale gezicht en hart laten zien!
Er zou immers geen enkel product op transport gegaan zijn, zonder de enthousiaste en energieke medewerking van vele vrijwilligers die dat weekend in de supermarkten stonden!

En zonder de welwillendheid en ruimhartigheid van het winkelend publiek hadden zij weer geen enkel product in ontvangst kunnen nemen!

Na telling en weging kon een eindresultaat van 5350 kilo aan levensmiddelen genoteerd worden, zelfs weer 450 kilo meer dan in 2017! 
Bovendien zijn ook de collectebussen zeker niet vergeten, daarin werd ruim 400 euro gedoneerd voor de transportkosten.
Ook dit jaar heeft Ton van Amerongen een van zijn hallen ter beschikking gesteld, om de goederen te sorteren, te verpakken en in te laden in de gereedstaande vrachtwagen.

Aangevuld met kleding en huisraad zijn de levensmiddelen direct op zaterdagavond met de vrachtwagen richting Roemenië vertrokken, waar ze 3-4 dagen later bij onze contactpersoon zullen arriveren! Ook veel pakjes voor de gesponsorde gezinnen gingen mee op transport. Het bestuur van Veri-Olanda zal er ook heen reizen en ervoor zorgen dat de pakketjes bij de gezinnen gebracht worden. De levensmiddelen uit Driebergen worden in Roemenië opgeslagen in een zeecontainer van Veri-Olanda en zullen mondjesmaat door onze contactpersoon verdeeld worden tijdens de koude en gure winters.

Het bestuur van Veri-Olanda dankt de vrijwilligers en het winkelend publiek van Driebergen heel hartelijk voor hun sociale hart! Zonder u allen was dit fantastische resultaat echt niet mogelijk geworden!

Geven maakt blij!
Een superroyaal gebaar!
Het sorteerteam in de hal van Ton van Amerongen
Geladen vrachtwagen klaar voor vertrek
advertentie
advertentie