de unhcr-tassen
de unhcr-tassen t. van es

Wereldwinkel steunt Vluchtelingenproject ‘BAG FOR LIFE’

10 november 2018 om 15:18 lokaal Deel je nieuws

Driebergen. Een nieuwe tas én een goed doel steunen? Dat kan met het BAG FOR LIFE project, dat wordt gesteund door de Wereldwinkel. Het project geeft kwetsbare vrouwen in vluchtelingenkampen een kans om een nieuw leven op te bouwen. De Syrische vrouwen zitten, vaak zonder man en mét kinderen, in een vluchtelingenkamp in de stad Za’atari in Jordanië, dicht tegen de Syrische grens. Van afgedankte tenten van de UNHCR (de VN vluchtelingenorganisatie), worden door de vrouwen praktische, stevige tassen gemaakt. Het werk zelf is een vorm van therapie, het herstelt hun gevoel van waardigheid en met de inkomsten verminderen ze hun afhankelijkheid van hulp, waardoor ze weer zelfredzaam kunnen worden en een inkomen kunnen genereren voor hun gezin. Het BAG FOR LIFE project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen UNHCR, Oxfam Novib en de organisatie More Than Shelters.

De Wereldwinkel Driebergen wil deze actie graag ondersteunen en biedt de tassen daarom tegen kostprijs aan, zodat de volledige opbrengst naar de vrouwen gaat. Door de aankoop van een tas steunt u een bijzondere vrouw met een indrukwekkend verhaal, een verhaal over ontbering, maar ook over moed en hoop. Momenteel zijn al zeker 300 vrouwen bij dit project betrokken. De tassen worden in twee formaten gemaakt (14 en 17 euro). Alle tassen zijn uniek, omdat ze allemaal een ander onderdeel van de tent kunnen bevatten.

De tassen zijn vanaf 20 november in de Wereldwinkel aan de Traaij te koop. Onder klanten die in die week de winkel bezoeken, worden drie tassen verloot. Ook in de Eurowinkel van Stichting Vluchtelingkinderen (aan de Oranjelaan) zijn de tassen te bekijken en te koop.

Zie voor meer informatie ook website www.morethanshelters.org/eng/bags

advertentie
advertentie