Afbeelding
BSO De Trommelaar

Kinderen BSO De Trommelaar komen in actie

6 november 2018 om 07:35 lokaal

MAARN Onder andere met hulp van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kwamen de kinderen van buitenschoolse opvang (BSO) De Trommelaar in Maarn de afgelopen weken in actie. De acties varieerden van het schoonmaken van parkeerplaatsen tot het verrassen van ouderen in het verzorgingstehuis en van zwerfafval opruimen tot een sponsorloop.

Op een mooie, frisse herfstmiddag laat in oktober stond er een nieuwe activiteit op het programma. Kinderen van BSO De Trommelaar gingen de strijd aan met zwerfafval. De gemeente Utrechtse Heuvelrug had hiervoor flink wat materiaal beschikbaar gesteld. Er lagen onder andere grijpers, handschoenen en hesjes klaar. De activiteit maakte onderdeel uit van de vier actieweken op de BSO. ,,We vinden het als pedagogisch partner belangrijk om kinderen op een laagdrempelige manier een stukje maatschappelijke betrokkenheid mee te geven", aldus Ciska Verheijen, pedagogisch medewerker op BSO De Trommelaar.

,,Hiervoor hebben we vier actieweken in het leven geroepen. We hebben onze kinderen, variërend in de leeftijd 4 tot 12 jaar, gevraagd welke acties zij binnen dit thema vinden passen. De reacties zijn heel creatief en ja, soms ook best ontroerend!"

CUPCAKES Eén van de kinderen stelde voor om cupcakes te gaan bakken. ,,En wat gaan we dan doen met die cupcakes? Zelf opeten?", grapten de pedagogisch medewerkers. ,,Nee", was het antwoord. ,,Die cupcakes wil ik naar opa's en oma's in het bejaardentehuis brengen!" En zo kwam het dat de pedagogisch medewerkers en kinderen met een mand vol zelfgebakken cupcakes drie verzorgingstehuizen in Maarn en Leersum bezochten. Ciska: ,,De dynamiek die daar ontstond tussen de kinderen en ouderen was prachtig. Veel ouderen waren al zwaar dementerend, maar het bezoek van de kinderen deed hen zichtbaar goed."

GENIET VAN JOUW DAG Tijdens een andere actie werden doosjes snoep uitgedeeld aan willekeurige voorbijgangers. Op de doosjes hadden de kinderen de boodschap 'Geniet van jouw dag' geschilderd. ,,Het feit dat kinderen zelf met dit idee komen en dit koppelen aan het thema 'Kind & Co helpt' vind ik heel mooi", vertelt Ciska. 

De actieweken worden dinsdag 6 november afgesloten met een grote sponsorloop. Er wordt zoveel mogelijk geld bij elkaar gelopen voor de dierenambulance.

Afbeelding
advertentie
advertentie