Jongste Jeugd op Driebergen Open Jeugdtoernooi
Jongste Jeugd op Driebergen Open Jeugdtoernooi Paul Wolbers

Driebergen Open Jeugdtoernooi trekt weer veel tennisjeugd

27 oktober 2018 om 15:03 Sport/sport Deel je nieuws

DRIEBERGEN In de herfstvakantie genoten ruim 100 kinderen van tennis op de Utrechtse Heuvelrug. De tennisclubs TV Risenborgh en TV Manger Cats uit Driebergen organiseerden voor de 7e keer op rij het Driebergen Open Jeugdtoernooi. In alle leeftijdscategorieën gingen jongens en meisjes met elkaar de strijd aan. In 2011 namen de beide Driebergse tennisverenigingen Risenborgh en Manger Cats gezamenlijk de handschoen op voor de organisatie van het jeugdtoernooi in de herfstvakantie. Dit jaar werd er gespeeld op de buitenbanen van TV Risenborgh op Hoenderdaal.

JONGSTE JEUGD Speciale aandacht gaat altijd uit naar de jongste jeugd. Voor hen was er een speciaal evenement georganiseerd op de woensdag. “Juist voor hen is het ook belangrijk wedstrijdjes te spelen”, aldus Paul Wolbers, coördinator jeugdzaken bij Risenborgh. “Tennisjeugd speelt ieder op zijn eigen niveau. De jongste jeugd begint met een zachte grote bal. Als de kinderen langer spelen wordt de bal waarmee ze spelen steeds harder, tot ze met de ‘gele’ bal kunnen spelen. Op deze manier ervaren jongens en meisjes al heel snel dat ze vooruit gaan in hun tennisspel en dat stimuleert kinderen enorm.”

GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST Tennis is niet alleen erg goed voor de lichamelijke conditie, en fijne motoriek. Het is ook uitermate goed voor de mentale en emotionele gezondheid van de kinderen. Fouten maak je zelf, dat vraagt om mentale weerbaarheid. Veel kinderen doen naast tennis ook nog een teamsport.  “Het leuke van tennis vind ik dat je veel vaker aan de bal bent dan bij voetbal of hockey”, aldus één van de kinderen.

FINALISTEN  Op vrijdag 26 oktober werd het toernooi afgesloten met de finalepartijen. Dit leverde een aantal spannende wedstrijden op. 

Hieronder vermelden wij de uiteindelijke winnaars in de diverse categorieën:

Jongens Enkel  Groen (8-14 jaar): Tijn Feenstra

Jongens Enkel (10-12 jaar): Matthijs Overeem

Jongens Enkel (10-14 jaar): Stein Kwee

Jongens Enkel (11-17 jaar): Thei Niekamp

Meisjes Enkel (10-14 jaar): Eline van Rijnbach

Meisjes Enkel (11-17 jaar): Nina de Louw

Jongens Dubbel (10-12 jaar): Wybe Bloemendaal en Julian Muradin

Jongens Dubbel Groen (8-14 jaar): Koen Rijnsburger en Ties Rijnsburger

Jongens Dubbel (10-14 jaar): Thijs Heilmann en Stein Kwee

 

Thei Niekamp, winnaar jongens 11-17 jaar
advertentie
advertentie