Team NL met Barbara Brouwer 2e van links
Team NL met Barbara Brouwer 2e van links Maayke Brouwer

Barbara Brouwer met Team NL Europees kampioen Korfbal

22 oktober 2018 om 19:48 Sport/sport Deel je nieuws

In Heerenveen werd zondag de EK- finale korfbal gespeeld. Het EK dat van 13 tot 21 oktober in de Friese steden Drachten, Heereveen, Leeuwarden en Gorredijk werd gespeeld kende een weinig verrassend verloop. Team NL was oppermachtig in de poulefase en wist ook de kwart finale tegen Tjechië gemakkelijk te winnen.

Met de Doornse Barbara Brouwer (25) in de basis was de tegenstander in de finale Duitsland. Niet eerder speelde Duitsland een finale, maar zij wisten in de poulefase heel verrassend van België te winnen. Daarom trof Team NL België al in de halve finale. Daarin was Team NL veel te sterk en won met 22-9.

Onder aanmoediging van een paar duizend toeschouwers en een live-uitzending door de NOS kon Duitsland in de finale alleen het eerste kwart enigszins meekomen. Daarna schakelde de ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer een tandje bij en wist met af en toe mooie hoogstandjes de finale gemakkelijk te winnen met 21-8. Voor Team NL alweer de zevende titel. Voor Barbara Brouwer is dit haar tweede EK-titel. In de finale kwam zij eenmaal tot scoren.

advertentie
advertentie