Afbeelding
Rick Huisinga

Leerlingen Wilhelminaschool Amerongen krijgen ontdektasje

15 oktober 2018 om 15:00 lokaal

AMERONGEN De kinderen uit groep 5 van de Wilhelminaschool uit Amerongen hebben maandagochtend hun eerste buitenles in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gehad. In het kader van het 15-jarig bestaan van het park, kregen de leerlingen ook een ontdektasje.

Wethouder Chantal Broekhuis van de gemeente Utrechtse Heuvelrug ontving de leerlingen bij de Tabaksschuur op het terrein van het park. Daar kregen de kinderen een tasje met onder andere een loep, een spiegel en een zoekkaart.

ONTDEKKEN Met deze spullen konden de leerlingen samen de natuur in. ,,Daar mochten ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zelf de natuur ervaren en zelf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben", aldus de organisatie. 

BELEEFWEEK Vanaf zaterdag 20 oktober tot en met zondag 28 oktober vindt de Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug plaats. ,,Tijdens deze week worden in het hele park activiteiten georganiseerd en kan jong en oud op een actieve manier kennismaken met de rijke natuur en historie van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug."

Meer informatie is de vinden op: www.np-utrechtseheuvelrug.nl/wijzijn15/Beleefweek.

advertentie
advertentie