auteur Stella Damstra
auteur Stella Damstra Marc van der Kort

Leersumse Stella Damstra publiceert boek: Weg van haar - wat als moederliefde niet vanzelf komt?

4 september 2018 om 21:12 lokaal Deel je nieuws

Op 6 september verschijnt bij uitgeverij Orlando:
Weg van haar 
Wat als moederliefde niet vanzelf komt?
door Stella Damstra  
 

We praten er niet over, het hoort niet. Ouders houden van hun kinderen. Punt. Anders deug je niet. Dat die liefde soms hapert of bij vlagen niet stroomt zoals we graag zouden willen – het is een no-go area. 

Weg van haar is een pijnlijk, verfrissend én herkenbaar boek dat aangenaam luchtig dat grote onbespreekbare taboe op tafel legt.

Julia's kinderwens zat lang in een mapje 'Ooit'. Ze was er nog niet aan toe, had de juiste man nog niet gevonden en twijfelde soms of haar lijf wel zwanger wilde of kon worden. Maar de man kwam, ze werd 32 en haar hormonen wisten het zeker. Ze wilden een kind. Of liever: kinderen. Een stuk of wat. Dat bleek makkelijker gewenst dan gedaan. Na een serie ivf-behandelingen leek het grote geluk op haar te wachten in Kenia met de adoptie van dochter Hanna. Maar dan begint het avontuur pas goed. Julia ontdekt dat moederliefde niet altijd vanzelf komt. Het begin van een worsteling vol schuld, schaamte en frustratie.

Weg van haar is het verhaal van Stella Damstra. Stella (1971) woont en werkt als zelfstandig copywriter in Leersum. Het schrijven van dit verhaal begon met wat nieuwsbrieven aan familie en vrienden tijdens de negen maanden die ze in Kenia woonde voor de adoptie van haar dochter.

Met een van die verhalen won ze een verhalenwedstrijd van het magazine Internationale Samenwerking.

Uit het juryrapport:
'Een elegante plotwending, met name in de clou in de laatste alinea.' – Christiaan Weijts

'Het brengt drie lagen bij elkaar. Die van een individueel gerichte westerse cultuur, die van een communaal gerichte Afrikaanse cultuur en, letterlijk daartussenin, die van het kind. Dat weet zelf nog niet uit welke cultuur het afkomstig is en in welke het opgevoed zal worden. Het is een verhaal dat doet verlangen naar een vervolg.' 
– Kees Broere, Afrika-correspondent de Volkskrant

6 SEPTEMBER 2018 | PAPERBACK | 176 PAG. | PRIJS 16,95 | ISBN 978 94 92086 72 3 

Voor een drukproef, recensie-exemplaar, interview of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met
Ellen van Veenendaal via publiciteit@uitgeverijorlando.nl of 0639051405.

 

omslag Weg van haar
advertentie
advertentie