Terugkijken op 83 jaar aanwezigheid van Diaconessen in Amerongen

4 september 2018 om 12:06 lokaal Deel je nieuws

De Zendings-Diaconsessen in Amerongen gaan verhuizen. Ze ruilen hun huis aan de Jan van Zutphenweg 4 in voor dat van leefgemeenschap Bethanië aan de Allemanswaard. Daarmee komt er een einde aan 83 jaar aanwezigheid van de zusters op de Amerongse berg. Op woensdagavond 19 september (19.30) kijken de diaconessen terug op deze periode.  Zij nodigen alle Amerongers en andere belangstellenden uit om deze avond bij te wonen in het Zendings-Diaconessenhuis aan de Jan van Zutphenweg 4 te Amerongen.

Wat gebeurt daar toch allemaal op de berg? Veel Amerongers zullen zich dat wel eens afgevraagd hebben. Maar velen zijn ook nauw betrokken geweest bij het werk van de zusters, bijvoorbeeld via de kleuterschool, de zondagschool, als leverancier of als medewerker.

Op deze avond komen bekende Amerongers aan het woord. Zij vertellen over onbekende episodes uit de geschiedenis van het diaconessenhuis. Ook de jaren ’40-’45 komen aan de orde. Dr. Katinka Fikse-Omen is historica en bezig een boek te schrijven over de Zendings-Diaconessen en deed bijzondere ontdekkingen in het archief.

Met films, foto’s, verhalen en anekdotes nemen de zusters de aanwezigen mee in het verleden en bieden zij een blik in de toekomst, als de zusters niet meer op de berg, maar aan de Allemanswaard zullen wonen, midden tussen de Amerongers.

Iedereen is welkom, maar het is wel belangrijk dat u zich aanmeldt. Opgeven kan via de e-mail (info@zdh.nl) of via de telefoon op doordeweekse ochtenden (0343-723780).

advertentie
advertentie