Afbeelding
Babs Bouwman

Sinterklaas komt ook naar Doorn

22 november 2018 om 14:31 Advertorial_1

DOORN Sinterklaas komt zaterdag 24 november naar Doorn. Om 14.00 uur verwelkomt burgemeester Naafs de goedheiligman met zijn Pieten op het plein aan de Kampweg. ,,Met vrolijke muziek en natuurlijk voor ieder kind iets lekkers", vertelt Jolanda Mantel van de organisatie.

Babs Bouwman

Zaterdag is een drukke dag voor Sinterklaas. Want 's ochtends om half tien gaat hij op bezoek bij de kleinste voetballertjes van DEV. ,,Natuurlijk neemt Sint zijn sportieve Pieten mee en wie weet, gaan ze zelf ook nog even het veld op om een balletje te trappen."

Na het bezoekje aan de Doornse voetbalvereniging loopt Sint een rondje door het dorp en gaat hij even langs bij Albert Heijn. ,,Want AH is ook een grote fan van Sinterklaas en sponsort al het lekkers dat de Pieten aan de kindertjes uitdelen."

HELE OCHTEND Jolanda Mantel vervolgt: ,,Leuk om te weten is dat er de hele ochtend al Pieten door het dorp lopen om pepernoten aan de kleintjes uit te delen. Grote kans dus als je boodschappen gaat doen, dat je er een tegen het lijf loopt."

Aan het einde van de ochtend is het tijd voor Sinterklaas om even uit te blazen van alle drukte en een hapje te eten, want om half twee start de officiële intocht al. Iedereen die de Sint wil onthalen kan langs de route gaan staan. Die start bij de brandweer aan de Kampweg, via de Gezichtslaan, de Dorpsstraat, de Amersfoortseweg naar de Kampweg en het Kampwegplein. Dit jaar wordt de goedheiligman met zijn Hoofdpiet in een oude truck door het dorp gereden. Alle Pieten hollen mee om snoepgoed uit te delen.

WELKOM De ontvangst op het Kampwegplein begint om 14.00 uur. Burgemeester Naafs zorgt voor een warm welkomstwoord en hij heet de Sint vervolgens welkom in Doorn. Martino van Zoeren zal Sint allerlei vragen stellen.

MUZIEK DOOR HARMONIE De band van de harmonie zorgt voor de muziek. ,,Het is leuk als iedereen liedjes zingt voor de Sint. Geen twijfel dat het een vrolijke middag wordt. Rond een uur of drie is het tijd voor de goedheiligman om te vertrekken."

Deze sinterklaasintocht wordt mogelijk gemaakt door VOCD (Vereniging Ondernemers Centrum Doorn). Dat geldt ook voor de feestverlichting, de hanging baskets en veel andere activiteiten in het centrum.

PROGRAMMA
13.30 uur Route door het dorp
14.00 uur Ontvangst Kampwegplein
15.00 uur Einde

advertentie
advertentie