Marjolein Quekel licht tijdens de lezing alle onderwerpen van het levenstestament uitgebreid toe.
Marjolein Quekel licht tijdens de lezing alle onderwerpen van het levenstestament uitgebreid toe. Babs Bouwman

Lezing over het levenstestament

28 september 2018 om 09:00 Advertorial_1

LEERSUM Wie beslist er als je zelf niet meer wilsbekwaam bent? De meesten mensen denken daar helemaal niet over na. Maar het is mogelijk dat er een moment komt dat je niet meer zelfstandig beslissingen kunt nemen. Of de gevolgen daarvan kunt overzien. Dat is de reden dat Heuvelrug Notarissen een lezing houdt op woensdag 3 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in Amerongen. Marjolein Quekel vindt het heel belangrijk om alle cliënten van Heuvelrug Notarissen en andere belangstellenden over dit onderwerp te informeren.

Babs Bouwman

Iedereen kent wel het gewone testament, dat ingaat als je komt te overlijden. Het levenstestament, voorheen bekend onder de term Algehele Volmacht, geldt tijdens je leven. Maar wanneer kun je zo'n levenstestament opmaken? Wat is wilsonbekwaamheid en wanneer ben je dat? Wat voor mogelijkheden zijn er en wat kan je nu al regelen? Volgens Marjolein Quekel, die de scepter zwaait op het kantoor van Heuvelrug Notarissen in Leersum, voorziet het levenstestament in een behoefte in de maatschappij. Mensen worden steeds ouder, maar de kwaliteit van leven gaat niet altijd mee. Hoe ga je die fase dan door? Het is heel fijn als je de regie zelf in handen kunt houden. Dat is een geruststellende gedachte

Stel dat je als ondernemer ineens wegvalt. Dan blokkeer je eigenlijk een heel bedrijf en dan is het zeker verstandig om alles geregeld te hebben. Veel echtparen denken: als er iets met mij gebeurt dan kan mijn echtgenoot alles voor mij regelen. Dat is niet zo! Want je bent altijd je eigen identiteit en ook je echtgenoot kan niks voor je doen als je wilsonbekwaam bent geworden. Heel lastig, want in zo'n geval kun je bijvoorbeeld ook je huis niet verkopen als je van plan bent kleiner te gaan wonen. Mensen vergeten dat. En hoe dan verder? Hoe los je dat op? Dat kan door een levenstestament op te maken. Een persoonlijk en op maat geschreven akte.

INTERACTIE De lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgeven is niet nodig. Marjolein Quekel hoopt dat er tijdens de lezing een levendige discussie ontstaat. Wat haar betreft hoeft het geen monoloog te zijn. Wie vragen heeft, kan gerust onderbreken. Het is stevige kost en wat interactie maakt het geheel luchtiger. Uiteraard is er na afloop gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen. Voor wie niet in de gelegenheid is de lezing bij te wonen? Heuvelrug Notarissen houdt ook lezingen in de avonduren.

Heuvelrug Notarissen heeft vestigingen in Leersum, Doorn, Driebergen en Wijk bij Duurstede. Marjolein Quekel heeft er bewust voor gekozen om deze lezing in Amerongen te houden. Maar natuurlijk is iedereen uit de Utrechtse Heuvelrug en omgeving welkom.

Woensdag 3 oktober 2018: 10.00 - 11.30 uur. De Proloog, Allemanswaard, Prinses Beatrixlaan 34 Amerongen.

w [www.heuvelrugnotarissen.nl/leersum

advertentie
advertentie