Afbeelding
Stichting Jord

Bewoners Het Zonnehuis kunnen rekenen op extra aandacht van jongeren

Zorg

DOORN De bewoners van Het Zonnehuis in Doorn kunnen sinds deze maand rekenen op wat extra aandacht van een groep jongeren. Deze door Stichting Jord getrainde jongeren zijn deze maand namelijk hun bijbaan in het Doornse woonzorgcentrum gestart. Elke week komen zij per bewoner één uur langs voor bijvoorbeeld het maken van een praatje, het spelen van een spelletje of het maken vaneen gezonde wandeling. 

Jord en QuaRijn zijn trots op deze samenwerking, die volgens hen het leven van zowel ouderen als jongeren verrijkt. ,,Een op de tien 75-plussers voelt zich soms eenzaam. Het aantal leeftijdsgenoten vermindert en familieleden hebben niet altijd tijd om elke dag langs te komen. Toch zitten deze ouderen nog vol levenskracht en wijsheid”, aldus de stichting. ,,Zaken die zij maar wat graag delen met de jongere generatie. Dit is waar de Jord aandachtschenkers in beeld komen. Deze naar schoolgaande jongeren (15-19 jaar oud) schenken lokaal aandacht aan de ouderen. Dit doen zij als ware het hun eigen familie is. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat beide partijen elkaar een waardevolle bijdrage leveren. De positieve aandacht tovert een glimlach op het gezicht van de ouderen en brengt de jongeren de benodigde levenslessen bij.” 

De jongeren die bij Het Zonnehuis aan de slag gaan, hebben een training ‘Motoriek bij ouderen’ gevolgd en  de eerste tekenen van dementie leren herkennen. ,,De jongeren van Jord komen altijd uit de buurt en zijn in het bezit van een VOG-verklaring. De betekenisvolle bijbaan van de aandachtschenkers brengt jongeren bovendien een stap dichter bij een baan in de zorg.” 

Meer informatie over het werk van Jord is te vinden op: www.jord.nl/eenzaamheid/.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 9 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 23 uur geleden
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column gisteren
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28
PREMIUM
Afbeelding
Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’ 11 aug, 07:30