Anja en Adriaan van der Grift stoppen na dit jaar met de kerstbomenverkoop.
Anja en Adriaan van der Grift stoppen na dit jaar met de kerstbomenverkoop. Van der Grift

Laatste jaar kweek en verkoop kerstbomen bij A.J. van der Grift in Doorn

29 november 2023 om 16:37 Zakelijk

DOORN Een kerstboom zo van de Doornse grond. Voor menig inwoner van de Utrechtse Heuvelrug was dat alleen al een overweging om bij A.J. van der Grift Kwekerijen de belangrijkste boom van het jaar aan te schaffen. Met kluit of verse gezaagd. Altijd een boom met veel reserves uit de regio. Maar na 2023 verandert dat.

Adriaan van der Grift: ,,Onze kerstbomenverkoop is in het laatste jaar. We doen een stapje terug, omdat deze periode een hele leuke maar ook zware periode is. Wel blijven we de conifeer, prunus en taxus kweken en verkopen.’’

De kerstbomenverkoop bij A.J. van der Grift kwekerijen is zo’n 50 jaar terug gestart door de ouders van Adriaan. Hij nam samen met echtgenote Anja deze traditie met een lach over en heeft daar vele jaren plezier aan beleefd. De taken zijn altijd eerlijk verdeeld. Adriaan is verantwoordelijk voor het rooien en zagen van de kerstbomen en Anja verzorgt de verkoop.

,,Het grootste deel kerstbomen wordt verkocht met kluit. We leggen ze altijd met een vuilniszak er omheen netjes in de kofferbak’’, benadrukt de vriendelijke kweker. Het stel heeft door de jaren heen heel wat kerstperikelen meegemaakt. Mannen die snel een boom kiezen, echtparen die het niet eens zijn met de keus van de ander of mensen die op de allerlaatste dag nog komen kopen. ,,We verkopen bomen van allerlei soorten en maten zoals de gewone groene kerstboom Picea Abies, en half blauwspar Picea Omorika en de nieuwere soorten Abies Koreana en Abies Fraseri (het fijnere zusje van de Nordmann). De Nordmann verkopen wij niet, omdat ze te snel groeien in het Nederlandse klimaat. En wij bieden alleen bomen van eigen kwekerij. Duurzaam en eerlijk.’’

De allerlaatste kerstbomenverkoop bij A.J. van der Grift kwekerijen, Driebergsestraatweg 71 in Doorn is inmiddels gestart en tot kerst en van maandag t/m zaterdag open van 8.30 tot 17 uur en op zondag van 12 tot 16 uur.

Dit artikel wordt u aangeboden door A.J. van der Grift kwekerijen. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie