Sander van Kranenburg geeft eerlijk advies en loodst zijn klanten op deskundige wijze door complexe wet- en regelgeving heen.
Sander van Kranenburg geeft eerlijk advies en loodst zijn klanten op deskundige wijze door complexe wet- en regelgeving heen. Babs Bouwman

Het belang van een verzuimverzekering: ‘Ik adviseer werkgevers zodat ze er niet alleen voor staan’

8 juni 2023 om 08:14 Zakelijk

AMERONGEN Veel ondernemers beseffen niet welke risico’s ze lopen als medewerkers ziek worden. Zeker als het bedrijf op rolletjes loopt en alles er rooskleurig uitziet. Maar dan ineens raakt een van de werknemers langdurig ziek. Afgezien van het feit dat je als bedrijf aan een hoop wetten en regels moet voldoen, kun je ook een aanzienlijk financieel risico lopen als je niet verzekerd bent. Want het salaris moet gewoon doorbetaald worden en voor kleine bedrijven kan dat fataal zijn. Sander van Kranenburg is specialist in verzuimverzekeringen. Wie op zoek is naar persoonlijk contact, deskundig en eerlijk advies is bij hem aan het juiste adres.

Sander van Kranenburg beseft maar al te goed dat verzekeren een super saai onderwerp is. Juist daarom kiest hij voor persoonlijk contact met zijn klanten. Als er een medewerker ziek is, dan komt er een hoop af op werkgevers: zeker als het langdurig is. ,,Ik weet precies waar werkgevers tegenaan lopen en daardoor kan ik ze adviseren en ondersteunen zodat ze er niet alleen voor staan”, legt Sander uit.

OP VOORHAND

Waar kun je mee te maken krijgen bij ziekteverzuim? Werkgevers moeten verplicht een contract met een arbodienst hebben, want de werknemer moet toegang hebben tot een bedrijfsarts. Als je een arbodienst zoekt op het moment dat je ze nodig hebt, gaat de teller meteen lopen. Op voorhand afspraken maken, voorkomt een hoop financiële ellende. Want als je niet verzekerd bent, krijg je geen uitkering voor die zieke werknemer en moet je alles zelf betalen. Stel je voor dat het maanden tot een jaar of meer gaat duren: dan lopen de kosten aardig op.

Een ondernemer moet zichzelf afvragen of het bedrijf het financieel kan dragen als één of twee mensen langdurig ziek zijn. Sander geeft als voorbeeld een schoonmaakbedrijf met tien mensen in dienst, waarvan een busje tegen de vangrail rijdt, waardoor drie inzittenden langdurig ziek zijn. Dit overkomt een werkgever: hij of zij kan er geen invloed op uitoefenen. Maar wordt wel geconfronteerd met langdurig loon doorbetalen bij ziekte.

Sander stuurt graag een uitgebreide vergelijking aan mensen die meer willen weten over een verzuimverzekering. Daarbij kijkt hij ook wat er in de CAO staat over eigen risico en loon-doorbetaal verplichting en meer. Verzuimverzekeren is een complex product: reden te meer om je goed te laten adviseren.

Meer informatie via sander@jouwverzuimverzekering.nl, telefonisch via 06-45014664 of op de website www.jouwverzuimverzekering.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Jouw verzuimverzekering. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Babs Bouwman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie