Merkens Tuincentrum: twee generaties samen sterk.
Merkens Tuincentrum: twee generaties samen sterk. Joost Hoving

Merkens Tuincentrum: twee generaties samen sterk

Zakelijk

LANGBROEK Het is de droom van veel familiebedrijven: dat de jongere generatie het stokje overneemt. Voor Hans en Anja van Merkens Tuincentrum in Langbroek is die droom uitgekomen. Sinds dit jaar runt Corienne Merkens (28) samen met haar ouders het bedrijf. ,,Ik hoop zo lang mogelijk met ze samen te werken.”

Tijdens haar design-opleiding deed Corienne de marketing. De website en huisstijl kregen een make-over. Toch duurde het even voordat ze zich als opvolger zag. De coronaperiode gaf de doorslag. ,,Het was toen gekkenhuis, superdruk. Ik was veel aanwezig om te helpen en stuurde meer aan dan voorheen.” De combi van verschillende taken beviel haar. ,,Ik wilde minder achter mijn scherm werken. Nu doe ik designwerk, zorg ik dat de winkel er mooi bij staat en ben ik lekker veel buiten bezig met leuke collega’s. De afwisseling tussen buiten en binnen is heerlijk.”

FIJN OM IN DE TUIN TE ZIJN Corienne hoopt mensen te stimuleren de tuin in te gaan. ,,Het is een plek voor ontspanning. In de jaren heb ik veel geleerd van mijn ouders. Ik geef dat met het tuincentrum graag door. Ik merk dat leeftijdsgenoten niet weten waar ze moeten beginnen, waardoor ze snel tegels leggen. Dat vind ik zonde. Een groene tuin hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Bovendien is het beter voor de beestjes en bodem.”

TIEN IDEEËN TEGELIJK Anja Merkens vindt het in één woord geweldig. ,,Corienne is een grote steun. Ze vindt het ook leuk om de winkel mooi in te richten. Nu kunnen we samen bepalen wat we willen.” Ze zijn nooit bezig geweest met de opvolging, benadrukt Anja. ,,We vonden het belangrijk dat onze kinderen hun eigen ding konden doen, al hebben we ze er wel altijd bij betrokken.”

Af en toe moet ze een beetje afgeremd worden in haar enthousiasme, lacht Hans Merkens. ,,Corienne heeft elke dag tien ideeën, waarvan er dan één kan worden uitgevoerd. Die nieuwe impuls is erg leuk.” 

MEERWAARDE De jonge ondernemer ziet de meerwaarde van een winkel middenin het dorp. ,,Juist omdat mijn ouders het hier hebben opgebouwd. Het is zonde om die wortels weg te halen. En het is een ontmoetingsplek waar mensen samenkomen. Veel winkels verdwijnen, terwijl het contact juist zo leuk is. En dan is het ook nog eens lekker buiten en in het groen.”

KERSTSFEER De winkel is nu helemaal in kerstsfeer. ,,Buiten staat weer een groot kerstbomenbos. Dat doet m’n vader al jaren. Collega Heleen heeft de kerstbomen binnen mooi gestyled. Echt gezellig werken en winkelen.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Merkens Tuincentrum. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19