Makelaar Heiko Gorter
Makelaar Heiko Gorter ROBERT VAN ROOIJEN / ROEST VF

‘Eerlijk Bieden’ bij Heiko Gorter: Nieuw wettelijk keurmerk voor meer transparantie

Zakelijk

DRIEBERGEN Heiko Gorter Makelaars in Driebergen is de eerste makelaar op de Utrechtse Heuvelrug die aangesloten is bij het keurmerk ‘Eerlijk Bieden’. Dit keurmerk biedt de huizenkoper voor de volle honderd procent een eerlijk en transparant biedproces. Wettelijk dient iedere makelaar vanaf 1 januari 2023 volgens de richtlijnen van dit keurmerk te werk te gaan.

door Neeltje van Triest

Om de eerlijkheid en transparantie van ‘Eerlijk Bieden’ te waarborgen, is speciale biedsoftware opgezet om transparante brancheregels te handhaven. Hiervoor is een volledig betrouwbaar ‘biedlogboek’ ontworpen. Aspirant kopers en verkopers krijgen van Heiko Gorter Makelaars toegang tot een uniek digitaal biedformulier. Hierop kan een koper eenvoudig online bieden en allerlei andere benodigde informatie kwijt. Niet alleen de koopsom, maar ook voorbehouden en motivaties komen tijdens het biedproces aan de orde.

Gorter: ,,Binnen de makelaarsbranche gaat de laatste tijd veel te veel aandacht uit naar het bieden en de wijze waarop met biedingen wordt omgegaan. Overbieden, kopers tegen elkaar uitspelen en onderonsjes. Het regende klachten bij de Vereniging Eigen Huis en ook in Den Haag kwam een discussie op gang. Onder druk van de toenmalige verantwoordelijke minister Kajsa Ollongren is het platform ‘Eerlijk Bieden’ opgericht. Hier doen onder andere de brancheorganisaties NVM, VBO-makelaars en VastgoedPro aan mee. Bij ‘Eerlijk Bieden’ kan iedere aspirant koper na afloop van het verkooptraject het biedlogboek opvragen en inzien. De makelaar en daarmee de verkopende partij krijgen de biedingen pas na sluiting van het biedproces door en zo moeten zij wel objectief besluiten aan wie de woning verkocht wordt. Overbieden, tegen elkaar uitspelen of onderonsjes zijn uitgesloten. Het landelijk verplicht stellen van ‘Eerlijk Bieden’ is een professionele kwaliteitsslag voor onze branche. Het geeft de makelaardij zijn betrouwbare imago terug door een werkwijze te hanteren die transparant en eerlijk is.’’

SINDS 2015 Heiko Gorter is sinds 1992 werkzaam als beëdigd makelaar en taxateur. Hij kan veel succesvolle transacties en tevreden opdrachtgevers op zijn conto schrijven. Sinds 2015 is het kantoor in de monumentale schaapskooi aan de Engweg 50b in Driebergen-Rijsenburg gevestigd. Het uitgangspunt van Heiko Gorter Makelaars is groeien naar een goede samenwerking die gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen.

Creativiteit en innovatie zijn eveneens belangrijke items. Zo houdt Heiko Gorter Makelaars regelmatig een open huis bij te koop staande woningen. In de avonduren of op zaterdag is iedere geïnteresseerde van harte welkom om vrij en zonder afspraak op de aangekondigde dag en tijdstip een pand te bekijken. Er lopen dan meer mensen door de woning, waardoor iedere geïnteresseerde in de luwte een eigen oordeel kan vormen. Een methode die in deze tijd zeer gewaardeerd wordt.

HUIZENMARKT NORMALISEERT Gorter schetst dat momenteel de huizenmarkt aan het normaliseren is. Het aantal woningen dat te koop staat groeit en de koper kan eindelijk weer eens een huis bezichtigen en daar over nadenken zonder dat er direct geboden hoeft te worden. De tijd waarbij een makelaar achterover kon leunen en meerdere kandidaten tegen elkaar gingen opbieden is, op enkele uitzonderingen na, voorbij. De vraag naar instapklare en duurzame woningen met een laag energieverbruik is nog steeds groot.

ENERGIE NEUTRAAL ,,Onlangs hebben we nog een woning verkocht die volledig energieneutraal was. De markt reageerde daar zeer positief op. Het scheelt natuurlijk enorm als de energierekening ondanks alles laag blijft. Dat wordt dan ook weer meegenomen in de hypotheek. Ook wij als makelaars blijven anticiperen op de markt en noviteiten omarmen. De invoering van het keurmerk ‘Eerlijk Bieden’ en de toenemende aandacht voor duurzame woningen zijn daar een goed voorbeeld van.’’

Informatie: Heiko Gorter Makelaars, Engweg 50b, Driebergen-Rijsenburg. Telefoon 0343-700222 of www.heikogortermakelaars.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Heiko Gorter Makelaars. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Gorter: ,,Ook wij als makelaars blijven anticiperen op de markt."
Het kantoor in de monumentale schaapskooi aan de Engweg.
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 4 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30