Zonneburg behaalt krijgt nieuw keurmerk

Nieuws

DRIEBERGEN - Zorgresidentie Zonneburg hield zaterdag een open dag voor geïnteresseerden uit de omgeving. Deze open dag werd geopend met een onthulling van een nieuw behaald keurmerk. Het keurmerk 'fixatievrije instelling'. Een keurmerk dat wordt uitgereikt aan instellingen die hun cliënten zoveel mogelijk bewegingsvrijheid bieden.

Met het behalen van dit keurmerk is Zorgresidentie Zonneburg de eerste in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de tweede in de provincie Utrecht. De overhandiging van het keurmerk aan de directeur en oprichter Thakoersingh werd gedaan door wethouder E. van Oostrum.

Tijd vooruit

De wethouder benadrukte in haar toespraak het concept dat Zorgresidentie Zonneburg heeft neergezet. Kleinschalig wonen met het gevoel van thuis in een professionele zorgomgeving. Een voorbeeld voor de reguliere sector die momenteel worstelt met de nieuwe regels die de overheid de zorgsector heeft opgelegd. ,,Zonneburg is zijn tijd erg vooruit geweest", aldus Van Oostrum.

In zijn toespraak benoemde de heer Thakoersingh, bijgestaan door zijn echtgenote, dat zij beiden als verpleegkundige altijd de zorg voorop hebben gesteld. Hij meldde blij te zijn destijds gekozen te hebben voor het scheiden van wonen en zorg. Temeer omdat nu blijkt dat het nog steeds heel erg toekomstbestendig is en ook door de overheid gezien wordt als één van de oplossingen om vergrijzing en de toenemende zorgvraag in Nederland betaalbaar te maken.

Ook de specialist Ouderengeneeskunde van de zorgresidentie heeft zijn meerwaarde in kleinschalige professionele instellingen die zorg tot aan de laatste dag willen bieden uitgesproken. Het is een grote aanvulling om deze specialistische zorg en behandeling in Zorgresidentie Zonneburg te hebben. ,,Daarmee kunnen we complexe zorg inclusief het component behandeling in een kleinschalige setting bieden", onderstreept hij.

Naast het formele deel konden belangstellenden een kijkje nemen in "de keuken" van Zonneburg. Er waren georganiseerde rondleidingen in het gebouw en op het buitenterrein was er gelegenheid om te genieten van de hapjes en drankjes die door de chef-kok speciaal voor deze dag bereid waren.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 8 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 18 uur geleden