Proef de zomer met verrassende wijnen en bijbehorende uitleg van Nicolai.
Proef de zomer met verrassende wijnen en bijbehorende uitleg van Nicolai. Sean Hitchens

Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis

Zakelijk

HEUVELRUG Welkom Aan Tafel staat bekend om de lekkerste delicatessen, wijnen en bieren van kleinere lokale ondernemers in Europa. Het assortiment is uitgebreid met speciaal bieren uit Sicilië en Lissabon. En sinds afgelopen juni zijn zij de exclusieve importeur in Nederland van de zogenoemde Flensburger ‘plop’ biertjes.

door Claudia Verbree

Eigenaren Nicolai van der Linden en Nicole van Velzen zijn altijd op zoek naar nieuwe producten. Producten uit minder bekende regio’s van gepassioneerde producenten. Producten met een verhaal. Zo zijn ze net terug uit Corsica. Op zoek naar wijnen, olijfolie en delicatessen. ,,Onze auto hebben we vol geladen met heerlijke producten klaar om ‘herproefd’ te worden. Dan besluiten we pas wat we gaan importeren”, vertelt Nicolai enthousiast.

HONINGBIER ,,Ons assortiment aan speciaal bier is uitgebreid”, vertelt Nicole. Zo verkopen ze honingbier uit Sicilië. ,,Het smaakt niet zoet, maar de hint van honing maakt het bier juist fris en heerlijk te drinken. Een echte aanrader met deze zomerse dagen.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Verrassend: laat eens een borrelplank samenstellen. - Sean Hitchens

Extra trots zijn Nicole en Nicolai op hun arsenaal speciaal bieren uit Sicilië en Lissabon. Nicolai: ,,Zowel op Sicilië als in Portugal zijn zogenaamde microbrewery’s booming. Er wordt veel gebrouwen. En veel geëxperimenteerd met bijzondere biertjes als resultaat. Dois Corvos uit Lissabon maakt heerlijk fris zomerbier, de Matiné, fris licht hoppig zomerbier met slechts 4,5% alcohol. Maar ook zware stout bieren die op wijnvaten hebben gerijpt, zogenaamde barrel aged bieren. En fruitige sours, zoals de Trio electrico.” Alle bieren zijn, net als de andere producten van Welkom Aan Tafel online of in de winkel aan de Lange Smeestraat 1 in Utrecht te verkrijgen.

PROEVERIJEN En met al deze bieren biedt Welkom aan Tafel naast de succesvolle wijnproeverijen nu ook bierproeverijen aan. Met een groep vrienden of collega’s bij jou thuis, of bij Welkom Aan Tafel op locatie. Je proeft bijzondere bieren proeven met bijpassende hapjes. Geserveerd door Nicole en met uitleg van Nicolai. Een garantie op een gezellige avond.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Nicolai en Nicole komen naar je toe met hun food & wine truck. - Welkom Aan Tafel

Eens per maand organiseren Nicole en Nicolai een thema proeverij. Je kunt je hier alleen of samen voor aanmelden. De eerste, een asperge proeverij met bijpassende wijnen, was een groot succes. Je zit met een gezellige groep mensen aan één grote tafel, genietend van de heerlijke hapjes die Nicole tijdens de wijnverhalen van Nicolai op tafel toverde. En met wijnen die bij iedereen een wow effect opleverden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de proeverijen. De volgende proeverij heeft als thema ‘Zomers Rood’.

FOODTRAILER Sinds kort zijn Nicole en Nicolai de trotse eigenaren van een mooie foodtruck, een volledig omgebouwde paardentrailer! Deze foodtruck kom je tegen op festivals, maar kan ook bij jou thuis staan. Dus geef je deze zomer een feestje thuis? Nicole en Nicolai komen met hun foodtrailer gewoon bij je thuis en nemen en verzorgen alle hapjes en drankjes. Van goed gevulde borrelplank, tot proeverijen en de heerlijkste hapjes.

Meer informatie of reserveren? Check www.welkomaantafel.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Welkom Aan Tafel. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).


advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 5 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30