Brugklasleerlingen van Maupertuus.
Brugklasleerlingen van Maupertuus. Babs Bouwman

Maupertuus maakt kinderen weerbaar

Zakelijk

DRIEBERGEN De overgang van de basisschool naar de middelbare school is groot. Voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen, zoals ADHD, autisme of dyslexie vaak te groot. Cognitief zijn ze wel toe aan de middelbare school, maar eigenlijk hebben ze op sociaal-emotioneel vlak nog behoefte aan de veiligheid van de basisschool. De extra ondersteuning, kleine klassen en flexibel onderwijs van Maupertuus is hun redding. Het maakt deze brugklassers zelfstandig en zelfredzaam en daar hebben ze hun hele middelbare school baat bij.

De brugklas van Maupertuus is voor kinderen die op de basisschool op hun tenen moet lopen een welkome oplossing. De mentoren leren de kinderen hoe een middelbare school werkt. Hoe je je huiswerk maakt, hoe je moet plannen, wanneer de volgende les is en wat je daarvoor mee moet nemen. ,,Wij maken voor ieder kind een persoonlijk plan”, vertelt directeur Mariët de Gooijer. Als een kind goed is in Engels, krijgt het voor dat vak alleen verdiepingslessen. Maar blijkt er een achterstand in wiskunde te zijn, dan worden er extra lessen ingepland. 

EMPOWERMENT LEARNING Naast het didactische stuk loopt er een individueel traject met een pedagoog en psycholoog om kinderen te leren omgaan met dingen waar ze tegenaan lopen. ,,We werken aan zelfvertrouwen en dat maakt de kinderen weerbaar.” Deze persoonlijke benadering van onderwijs heet Empowerment Learning.

KRACHT ,,Onderwijs in kleine groepen is onze kracht”, legt directeur Heleen Nauta uit. Dat geldt overigens ook voor de vmbo-basis/kaderklassen. ,,Wij zien de kinderen en weten wat ze nodig hebben.” Wat de leerlingen van Maupertuus zo fijn vinden, is dat je op school kunt zijn wie je bent. Ze voelen zich veilig. Hierdoor wordt het fundament gelegd voor de rest van hun middelbareschooltijd en misschien wel voor hun hele leven.

OPEN LESMIDDAG Op woensdag 18 mei aanstaande organiseert Maupertuus van 14.45 tot 16.00 uur een open lesmiddag van de brugklas tl, havo. Een goede manier om kennis te maken met de voordelen van Empowerment Learning en de persoonlijke aanpak van Maupertuus. Uiteraard zijn ouders welkom om de kinderen te brengen en om met mentoren en vakdocenten te praten.

Aanmelden voor de open lesmiddag of een kennismakingsgesprek voor tl en havo kan door een mail te sturen naar m.degooijer@maupertuus-driebergen.nl. En voor vmbo-basis/kaderklassen naar h.vankuyk@maupertuus-driebergen.nl. Zie ook: www.maupertuus.info.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Maupertuus. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

door Babs Bouwman

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 12 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31