Leerkracht Evert Rang gaat tussen de lessen door met de kinderen bewegen om ze weer fit en fris te krijgen.
Leerkracht Evert Rang gaat tussen de lessen door met de kinderen bewegen om ze weer fit en fris te krijgen. Babs Bouwman

Open huis en lesmiddag bij Maupertuus

8 april 2021 om 14:06 Onderwijs

DRIEBERGEN Flexibel onderwijs, kleine klassen, veel begeleiding en goede zorg: een uitkomst voor leerlingen met leer- en/of ontwikkelingsstoornissen. Veel kinderen die zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs hebben baat bij de doordachte aanpak van Maupertuus. Het multidisciplinaire team van deze particuliere school (stichting zonder winstoogmerk), zet zich in het maximale uit kinderen te halen. Heel belangrijk daarbij is dat leerlingen hun vertrouwen terugwinnen, zodat ze na Maupertuus weer kunnen terugstromen naar het regulier onderwijs. Een keer kennismaken? Meld je aan voor de open lesmiddag op 21 april voor brugklasTL/HAVO. Of voor het open huis van de basisschool op 23 april.

door Babs Bouwman

Je zal het maar hebben: dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen of faalangst. Achterliggende oorzaken die ervoor zorgen dat een kind meer nodig heeft dan het reguliere onderwijs kan bieden. De brede multidisciplinaire aanpak van Maupertuus maakt dat een leerling in zijn geheel wordt gezien. Natuurlijk is het kennisniveau belangrijk, maar zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en zelfredzaamheid zeker ook. Sterker nog: bij Maupertuus vormen deze laatste drie de basis. ,,Bij kinderen die hier komen zien we dat het zelfvertrouwen vaak beschadigd is. Ze voelen zich niet veilig”, vertelt directeur Heleen Nauta. ,,Daarom werken we eerst aan die basis. En als die stevig genoeg is, kijken we wat er didactisch haalbaar is.” Wat zit er in het kind en waarom komt het er niet uit? Waar loopt het vast en hoe kunnen we de leerstof anders aanbieden?

Kleinschalig onderwijs in een vriendelijke sfeer. Grappig hoe leerkracht Evert Rang groep 8 weer fit en fris krijgt door tussen de lessen door te bewegen. ,,Niet iedereen heeft een lange spanningsboog”, zegt Rang. Een paar minuten touwtje springen, planken of yogaoefeningen, laadt de batterij weer helemaal op. Op Maupertuus kan dit!

Op 21 april is er van 14.30 tot 16 uur een open lesmiddag voor de TL/Havo brugklas. Goed om eens te ervaren hoe Maupertuus inspeelt op de onderwijsbehoeften van het kind.

Op 23 april van 13.45 tot 14.45 uur zet Maupertuus de deuren open voor ouders en leerlingen van de basisschool. Heel laagdrempelig even de school binnenlopen, ervaren hoe een klas eruit ziet, materialen inkijken en de sfeer proeven. Het heet niet voor niets ‘open huis’.

Aanmelden voor basisonderwijs: h.vankuyk@maupertuus-driebergen.nl. Brugklas: m.degooijer@maupertuus-driebergen.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door Maupertuus. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie