Knippen en stylen is een tweede natuur voor Stephanie de Haan van Kapsalon Mate.
Knippen en stylen is een tweede natuur voor Stephanie de Haan van Kapsalon Mate. Babs Bouwman

Mate voor dames, heren en kinderen: ‘Het is belangrijk met je gevoel te knippen’

Zakelijk

DOORN Het eerste wat Stephanie de Haan van Kapsalon Mate kwijt wil, is dat ze super blij is dat ze weer open is. De afgelopen weken liepen de kapsters van de Doornse kapsalon een marathon om al hun klanten weer van dienst te zijn. Overigens zonder te mopperen, want daar is de eigenaresse niet van. Na 22 jaar is zij nog steeds blij met Mate, want iedere dag is weer anders. ,,Zolang ik maar een schaar in mijn hand heb”, vertelt ze beslist. ,,Want dan zie en voel ik meteen wat er moet gebeuren.”

In haar hart is Stephanie de Haan best trots dat haar kapperszaak zo goed draait. Tweeëntwintig jaar geleden begon ze voor zichzelf. Een vriend uit Nieuw-Zeeland bracht haar op het idee de kapsalon ‘Mate’ te noemen. ,,Een leuke makkelijke naam die je op verschillende manieren kunt uitspreken”, vertelt De Haan. Maatje is ook een vriend en een plek waar je graag komt. Stephanie begon in haar eentje, maar het aantal klanten en medewerkers groeide snel. Nu knippen en stylen ze met zijn vijven. 

OPGEPIMPT De salon werd twee keer opgepimpt en de eerste verdieping is al weer een poos in gebruik. Vooral de kinderen willen graag naar boven, want daar kunnen ze filmpjes op een iPad kijken als ze geknipt worden. 

BAARD Een kapsalon voor dames, heren en kinderen. Stephanie vindt alles leuk om te doen. Steeds vaker ziet ze mannelijke klanten met korte hippe baarden. ,,Wij zijn geen barbier, maar als iemand geknipt wordt, dan werken wij de baard natuurlijk ook even bij”, zegt ze. 

TRENDS Wat haartrends voor dames betreft? Astinten zijn op het moment erg in. Mooi en natuurlijk. Over het algemeen is de haardracht van vrouwen nu wat langer: los of half opgestoken. Alles is mogelijk en de kapsters van Mate volgen geen standaard aanpak. Goed kijken naar de huidskleur, ogen en de vorm van het gezicht. Daar wordt het kapsel op aangepast. ,,Knippen is mijn tweede natuur“, aldus Stephanie. ,,Ik zie iemand en dan weet ik wat ik moet doen.” Bij Mate helpen ze ook mensen die door chemokuren hun haar gaan verliezen. Of knippen een pruik in model. 

HUISKAMER Stephanie ziet haar kapsalon als een gezellige huiskamer. Iedereen is welkom. Afrohaar is het enige wat ze lastig vindt om te knippen. Nou als dat alles is?

Zin in een leuke baan? Kapsalon Mate zoekt een nieuwe collega. Bel voor meer informatie of loop even binnen.  

Kapsalon Mate, Kampweg 31, Doorn, tel. 0343-414416, www.kapsalon-mate.nl.       

door Babs Bouwman

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 3 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33