Deelnemers BIO 10 daagse Driebergen.
Deelnemers BIO 10 daagse Driebergen. Victor Schutijser

Bewust biologisch tijdens BIO 10 daagse in Driebergen

Zakelijk

DRIEBERGEN Smaken biologische wijnen, olijfolie of vruchtensap écht lekkerder? En waar kan je biologische haarproducten of kleding van gerecyclede materialen kopen? Maak tijdens de BIO 10 daagse kennis met biologische en duurzame producten in Driebergen.

Rogier de Mol van De Mol DrankenSpecialist ontdekte recentelijk dat de vraag naar biologische bieren en wijnen toeneemt. Om meer mensen kennis te laten maken met biologische en duurzame producten organiseerde hij met ruim 20 ondernemers in het dorp de BIO 10 daagse van 16 tot en met 25 april. De Mol: ,,Wij bieden onze klanten 20 procent korting op onze biologische producten tijdens de actie. De kwaliteit van deze bieren en wijnen is tegenwoordig echt super.”

GROEN ETEN Restaurant Groenland is op het gebied van biologisch eten echt een voortrekker. Al 18 jaar maakt het restaurant de heerlijkste gerechten met uitsluitend biologische en bij voorkeur lokale producten. De verpakkingsmaterialen voor Take Away zijn natuurlijk, recylcebaar of biologisch afbreekbaar, dus heel verantwoord. Toen, nu en in de toekomst.

Ook Kookatelier Cayenne, aan de Hoofdstraat 172, gaat biologisch! Iedere donderdag maakt het een lekkere, gezonde maaltijd die tijdens de BIO 10 daagse volledig biologisch is. De culinaire kookwinkel Lekker geeft 25 procent korting op de biologische extra vierge olijfolie gemaakt van hand-geplukte olijven uit het Zuid-Italiaanse Foggia. De intense geur van de olie brengt je in de zomerse sferen! Deze olijfolie smaakt fantastisch bij fruit de mer, gegrilde groenten en aardappeltjes.

CIRCULAIR TEXTIEL Loop. a life is één van de groene merken die kledingwinkel Top tot Teen verkoopt. De kleding is 100 procent circulair, gemaakt van lokaal geproduceerd, gerecycled textiel zonder gebruik van water en chemicaliën. Als je een item van Loop. a life koopt tijdens de BIO 10 daagse ontvang je 7,50 euro korting op je eerstvolgende aankoop.

(de tekst gaat onder de afbeelding verder)


Ondernemers die deelnemen aan de BIO 10 daagse zijn te herkennen aan het groene logo - Rogier de Mol

Met duurzamer leven, kan je niet vroeg genoeg beginnen! Het houten speelgoedmerk Cubika heeft naast een uniek design, een hoge educatieve waarde en stimuleert creativiteit. De vrolijke ontwerpen gemaakt van beukenhout en platanen uit Europese, ecologische beheerde bossen, zijn geverfd met verf op waterbasis.

Kapsalon Rob streeft ernaar om steeds duurzamer te werken. De kapper heeft een biologische verzorgingslijn in de aanbieding tijdens de Bio 10 daagse zodat meer mensen deze producten eens kunnen uitproberen. Leuk om te weten is dat Schwarzkopf lege verftubes verzamelt en recyclet.

Ook de supermarkten in Driebergen ondersteunen de actie. Albert Heijn heeft beide filialen energiezuiniger gemaakt en breidt het aantal duurzame producten steeds uit. Daarnaast is AH in samenwerking met telers op zoek naar alternatieve teelmethoden en natuurlijke bestrijdingsmiddelen die natuur en milieu sparen.

BEWUST BIOLOGISCH Ook Jumbo is bewust biologisch bezig en trots op het grote assortiment biologische producten herkenbaar aan het keurmerk dat garant staat voor dierenwelzijn en biodiversiteit. Biologische boeren werken uiteraard niet met chemische bestrijdingsmiddelen. Jumbo van Veldhuizen heeft tijdens de BIO 10 daagse biologische yoghurt en biologisch vlees in de aanbieding.

Bed & Breakfast Passage serveert ontbijt met biologische broodjes, vruchtensappen, koffie, thee, yoghurt, muesli, havermout en kakelverse eieren van eigen kippen. De B&B maakt schoon met ecologische schoonmaakmiddelen, heeft shampoo en douchegel in navulbare flacons en wekt stroom en warm water op met zonnepanelen. Zo duurzaam en verantwoord als in deze B&B heb je vast niet vaak overnacht!

Minne & Dixy, De Huiskamer, The Kidzzwalk, TreMonti, Paperbird, Jansen Schoenen, The Look, Het Kaashuys, Gall & Gall, Soels Herenmode, Koek & Ei en Panterhuis Schoenen doen ook mee aan de actie.

door Gizella Komondy

Deze advertorial wordt u aangeboden door de deelnemend ondernemers uit Driebergen. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).


Biologische en duurzame producten van deelnemers aan de BIO 10 daagse in Driebergen - Victor Schutijser

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 10 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30