De kersverse eigenaren hebben de sleutel in ontvangst genomen.
De kersverse eigenaren hebben de sleutel in ontvangst genomen. Eigen foto
Advertorial

DA Janmaat wordt DA Hoksberg

24 december 2020 om 14:12 Zakelijk

DRIEBERGEN DA Drogisterij en Parfumerie Janmaat is overgenomen door Gerrit en Ernie Hoksberg. De kersverse eigenaren ontvingen maandag de sleutel en zijn inmiddels druk aan het verbouwen en daarna herinrichten. Het roze-wit van de DA-keten blijft, maar voor de rest ondergaat het interieur een complete metamorfose. Gerrit Hoksberg wil de nieuwe winkel ‘gewoon’ openstellen op maandag 4 januari en op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 januari, na een periode van wennen, officieel op feestelijke wijze met mooie openingsacties openen.

Gerrit Hoksberg komt uit de supermarktwereld, waar hij 38 jaar lang zijn sporen heeft verdiend. Maar stilzitten is niets voor het stel. Ze zetten hun netwerk in en kwamen tot de ontdekking dat DA Drogisterij en Parfumerie Janmaat te koop was. Het pand en de omgeving stonden hen allebei goed aan en besloten dat dit de plaats moest worden waar ze hun nieuwe onderneming zouden starten. Ze zijn blij dat ze in deze moeilijke periode de knoop hebben doorgehakt. Ze wensen Kees Janmaat en zijn vrouw een fijn, welverdiende pensioen toe en gaan met plezier aan de slag.

Eerst verbouwen, we gaan open op 4 januari

CHECKS Hoksberg: ,,Deze locatie is perfect, de Traay oogt gezellig en levendig. We willen de voorzijde meer laten opvallen, het krijgt een open karakter. Dit om de klant te prikkelen de vernieuwde winkel met veel ruimte voor presentatie en advies te bezoeken. Bijvoorbeeld voor een huid-, body check. We gaan daarnaast de DA Gezondheidschecks en wellicht later mogelijke beautybehandelingen promoten.’’

De nieuwe eigenaar benadrukt dat hij sowieso de aanbiedingen uit de folder blijft omarmen, maar dat er ook andere aanbiedingen in de winkel aanwezig zijn. Hij is in eerste instantie samen met Ernie bijna dagelijks in de drogisterij. Ook de twee vertrouwde medewerkers blijven het echtpaar ondersteunen.

VERBOUWING Hoksberg: ,,Nu eerst de verbouwing en de metamorfose. Die moet op maandag 4 januari af zijn, want dan gaan we zeker open en is iedere klant meer dan welkom. Om te wennen aan de drogisterijwereld en om elkaar beter te leren kennen, zien we de tijd tot donderdag 28 januari als een periode waarin het werken met elkaar in de vernieuwde winkel centraal staat. We gaan tijdens en na onze officiële opening knallen, dan mag iedereen weten dat de DA in Driebergen weer helemaal van deze tijd is. Hou de feestfolder in de gaten.’’

DA is een merk dat is gebouwd op iets betekenen voor een ander. De drogisterijketen is opgericht in de Tweede Wereldoorlog (1942) met als gedachte dat drogisten elkaar moeten helpen. Nog altijd maakt de combinatie van centraal en lokaal de DA formule zo uniek. En binnen dit samenwerkingsverband van DA spelen de zelfstandige ondernemers een hoofdrol. DA Drogisterij telt door Nederland zo’n driehonderd winkels meteen uniek assortiment, tot wel ruim 23.000 artikelen.

De compleet vernieuwde DA aan de Traay 60 in Driebergen-Rijsenburg is vanaf maandag 4 januari open na een complete metamorfose van interieur.

Door Neeltje van Triest

advertentie
advertentie