Veranderingen op komst bij Van Mastbergen

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Al 23 jaar lang is Van Mastbergen gevestigd in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De eerste jaren in Driebergen toen Peter en Gerda Mastbergen Bartling op de Traay overnamen. In 1987 groeiden ze echter uit het pand en verhuisden naar Doorn, waar de zaak alweer bijna tien jaar een bekende plek is om allerhande huishoudelijke apperatuur aan te schaffen. Inmiddels is het het bedrijf uitgegroeid tot een een echt familiebedrijf, want in de loop van de tijd is ook dochter Angela met echtgenoot Jaap Doeser in de zaak gaan werken en zijn beiden mede-eigenaar geworden. Daarnaast werken ook zus Martine en twee tantes mee. ,,Maar dan zijn we er nog niet”, aldus Jaap. ,,In totaal hebben werken we met 15 man personeel.” Het grootste gedeelte hiervan houdt zich bezig met de installatietechniek. Badkamers, keukens en aanbouw bij huizen en bedrijven worden voorzien van electrische bedrading. Ook grote projecten zoals het onlangs verzorgen van de complete electrische installatie bij Van Leeuwen kipspecialiteiten in Wijk bij Duurstede valt binnen de mogelijkheden van Van Mastbergen.

DOORN - Er zijn veranderingen op komst bij Van Mastbergen Elektra. Het elekrotechnisch installatieburo met winkel voor witgoed gaat moderniseren. Per januari ondergaat de zaak aan de Kampweg in Doorn een metamorfose. Het interieur wordt veranderd en het assortiment vernieuwd. Ook een bekend gezicht in de winkel gaat verdwijnen. door Rose Carry Lokin

Maar de meeste mensen kennen Van Mastbergen toch als de zaak waar je witgoed koopt. Van wasmachines, vaatwassers, koelkasten tot krultang of föhn. Begin volgend jaar krijgen de luxere merken zoals Bosch en Miele een groter aandeel in de winkel. ,,Het gemak en de service blijft natuurlijk”, aldus Jaap. Zoals de klant gewend is, wordt apparatuur thuis gebracht, geinstalleerd en krijgt de klant er alle nodige uitleg bij. Ook wordt het vervangen apparaat meegenomen. De Van Mastbergenklanten zullen binnenkort wel een bekend gezicht in de winkel gaan missen. Gerda van Mastbergen stopt met werken. Dochter Angela gaat een gedeelte daarvan overnemen. ,,Mijn vader blijft voorlopig wel in de zaak. Hij is te veel verknocht aan de electrotechniek”, lacht ze.

Door hun jarenlange ervaring hebben Angela en Jaap ook nog een tip voor hun klanten. Jaap: ,,Ik zie sinds de trend van koud wassen voor wasmachine en vaatwasser steeds vaker dat machines sneller stuk gaan. Draai daarom regelmatig toch nog een was op 90 graden, dat voorkomt dat zeepresten de leidingen doen dichtslibben.

Van Mastbergen Elektra, Kampweg 54, 3941 HK Doorn, tel:0343-420280 e-mail: info@vanmastbergenelektra.nl. Openingstijden: di-vrij 8.30-17.00 za 9.00-16.00

advertentie
advertentie